Pondelok21. október 2024, meniny má Uršuľa, zajtra Sergej

Dvaja migranti zahynuli po prevrátení člna pri gréckom ostrove Samos

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Joan Mateu Parra)

ATÉNY - Dve osoby zahynuli v noci na pondelok pri gréckom ostrove Samos, keď sa tam prevrátil čln s migrantmi. Celkovo 22 ľudí sa podarilo zachrániť, uviedla grécka pobrežná stráž.

Hovorca pobrežnej stráže oznámil, že medzi obeťami bola jedna žena a jeden muž. Zachránení migranti, z toho dve ženy a 20 mužov, previezli na ostrov Samos, kde ich umiestnili do policajnej cely.Miestne úrady oznámili, že zachytili núdzové volanie z člna s migrantmi, ktorý následne lokalizovala hliadkovacia loď pobrežnej stráže.V čase, keď sa čln s nelegálnymi migrantmi prevrátil, dosahoval vietor v danej oblasti rýchlosť 60 kilometrov za hodinu, uviedol hovorca pobrežnej stráže.

Minulý týždeň sa pri pobreží gréckeho ostrova Kos taktiež potopil čln s migrantmi. Pri incidente vtedy zahynuli dve deti a dve ženy. Pobrežnej stráži sa z potopeného člna podarilo zachrániť 27 ľudí.Aj napriek intenzívnemu hliadkovaniu gréckej pobrežnej stráže a Európskej agentúry pre pohraničnú a pobrežnú stráž (Frontex) vo východnej časti Egejského mora sa prevádzači z Turecka často zameriavajú na grécke ostrovy, ktoré pre migrantov slúžia ako vstupná brána do EÚ.

Viac o téme: ČlnPrevrátenieMigrantiGréckoSamos
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu