Pondelok21. október 2024, meniny má Uršuľa, zajtra Sergej

Pod nohami turistov sa náhle zrútila lávka: Úrady v Georgii vyšetrujú jej kolaps, hlásia niekoľko obetí!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/AP/Lewis Levine)

SAVANNAH – Úrady amerického štátu Georgia v nedeľu vyhlásili, že začali vyšetrovať katastrofálne zrútenie lávky na ostrove Sapelo, pri ktorom zahynulo sedem ľudí. Informuje agentúra AP.

"Ide o konštrukčnú chybu. Takáto hliníková lávka by mala vyžadovať iba veľmi, veľmi málo údržby, uvidíme však, čo odhalí vyšetrovanie," vyhlásil počas tlačovej konferencie Walter Rabon, komisár ministerstva prírodných zdrojov štátu Georgia. Podľa komisára na nej v čase zrútenia bolo viac než 40 ľudí a do vody ich spadlo viac než 20. Dodal, že žiadna z obetí nebývala na ostrove.

archívne video

Kolaps v obchodnom dome, polícia musela žene poskytnúť prvú pomoc (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

Pod nohami turistov sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP/Lewis Levine)

Lávka bola podľa úradov nainštalovaná v roku 2021

V októbri 2020 úrady štátu Georgia urovnali federálnu žalobu, ktorú podali obyvatelia mesta Hogg Hamock. Ostrov Sapelo sa nachádza asi 100 kilometrov južne od mesta Savannah a z pevniny sa naň dá dostať loďou. Obyvatelia mesta sa sťažovali na to, že lávky štátnych trajektov premávajúcich medzi pevninou a ostrovom nespĺňajú federálne štandardy prístupnosti pre telesne postihnutých ľudí. Štát súhlasil s tým, že nevyhovujúci dok zbúra a postaví nový a že trajekty upraví tak, aby vyhovovali aj cestujúcim na vozíkoch a sluchovo postihnutým ľuďom. Okrem toho štát zaplatil v hotovosti vyrovnanie 750.000 dolárov.

Viac o téme: ObeteTuristiKolapsGeorgiaLávka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu