Sobota19. október 2024, meniny má Kristián, zajtra Vendelín

AKTUÁLNE Slovák podozrivý z vraždy 65-ročnej ženy v rakúskej obci je mŕtvy: Po vražde sa skrýval v podzemnej pivnici!

Ilustračné foto Aktualizované
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ZISTERSDORF/ST. PÖLTEN - Rakúska polícia aktuálne zasahuje v obci Zistersdorf. V dome sa zabarikádoval 59-ročný Slovák, ktorý v piatok zrejme ubodal k smrti 65-ročnú ženu. V skorých ranných hodinách muž vážne zranil aj príslušníka policajnej zásahovej jednotky Cobra. Informuje o tom agentúra APA.

15:00 59-ročný slovenský občan je mŕtvy. Jeho telo našli zasahujúci policajti bez známok života. Informovali o tom viaceré rakúske médiá, píše TASR podľa agentúry APA.
Oficiálne potvrdenie poskytlo APA Krajinské policajné riaditeľstvo Dolného Rakúska, viac podrobností majú zverejniť počas tlačového vyhlásenia v sobotu popoludní.
Muž bol podozrivý z piatkovej smrti 65-ročnej obyvateľky. Policajný hovorca v sobotu ráno potvrdil, že ženu našli mŕtvu v miestnej vinici s bodnými ranami. Podozrivého slovenského občana videli svedkovia utekať v blízkosti miesta činu. Potom sa skrýval v budove a podzemnej pivnici. V sobotu v skorých ranných hodinách počas policajného zákroku skupiny Cobra zrejme odpálil výbušné zariadenie a jedného príslušníka Cobry vážne zranil.
Podľa policajného hovorcu Johanna Baumschlagera mal okrem zbraní pri sebe aj výbušniny. Slovenského občana označil za  "všeobecne nebezpečného", pretože v minulosti bol zadržaný vo viacerých krajinách Európy za neoprávnené držanie výbušnín a zbraní.

 

Update Zistersdorf Mordverdächtiger in Weinkeller ist tot! Jener 59-jährige Slowake, der am Freitag eine 65-jährige...

Posted by Pressefotografie SMAX on Saturday, October 19, 2024

Policajný hovorca v sobotu ráno potvrdil, že ženu našli mŕtvu v miestnej vinici s bodnými ranami. Podozrivého slovenského občana videli svedkovia utekať v blízkosti miesta činu.

archívne video

Stredoškolák v Brne brutálne zavraždil muža, spôsobil mu zhruba 60 bodno-rezných rán (Zdroj: Policie ČR)

Zistersdorf v katastrálnom území obce Gösting (okr. Gänserndorf) leží neďaleko slovenských hraníc. Podozrivý 59-ročný slovenský občan sa pravdepodobne ukrýva vo vínnych pivniciach alebo s nimi prepojených budovách na okraji obce. Okrem zbraní má pri sebe aj výbušniny, pomocou ktorých vážne zranil policajta. Uviedol to hlavný inšpektor Johann Baumschlager na tlačovej konferencii v St. Pöltene. Zranený policajt nie je v smrteľnom nebezpečenstve.

Neoprávnené držanie výbušnín a zbraní

Podľa Baumschlagera je slovenský občan "nebezpečný" a v minulosti bol zadržaný vo viacerých krajinách Európy za neoprávnené držanie výbušnín a zbraní. Vzhľadom na nebezpečný charakter podozrivého páchateľa bol "vytvorený väčší perimeter" zásahu, uviedol tlačový hovorca polície.

Viac o téme: VraždaPodozrivýRakúskoSlovákCobraVýbuch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu