Sobota19. október 2024, meniny má Kristián, zajtra Vendelín

Pri izraelskom útoku severne od Bejrútu zahynuli dvaja ľudia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Hussein Malla)

BEJRÚT – Pri izraelskom útoku v prístave Jouneih severne od Bejrútu zahynuli v sobotu dvaja ľudia, uviedli libanonské úrady. Informuje o tom agentúra AFP.

Útok sa odohral na diaľnici spájajúcej Bejrút so severom krajiny, uviedli libanonské štátne médiá. Podľa agentúry NNA pri ňom zahynul manželský pár, agentúra mená obetí nezverejnila. Po prvotnom útoku na vozidlo dvojica utiekla do poľa, kde bola zabitá.

archívne video

Počas operácií v Chán Júnise našli vojaci desiatky granátov a výbušnín používaných na streľbu z dronov (Zdroj: X/IDF)

Diaľnica, na ktorej mesto leží, je jednou z najdôležitejších spojníc v krajine. Často ju využívajú ľudia utekajúci z Bejrútu a juhu Libanonu na sever.

Izrael zintenzívnil ostreľovanie

Izrael 23. septembra zintenzívnil ostreľovanie, neskôr do Libanonu vyslal aj pozemné vojsko. Izraelské útoky postupne dosiahli oblasti, ktoré sú tradičnými baštami Hizballáhu, Izrael tiež podnikol atentáty na niekoľkých významných predstaviteľov Hizballáhu a palestínskeho militantného hnutia Hamas. Jedným z nich bol aj vodca Hizballáhu Hassan Nasralláh, ktorý zahynul 27. septembra pri vzdušnom útoku v Bejrúte.

Vojna si v Libanone vyžiadala už vyše 1418 obetí, uvádza AFP s odvolaním na údaje libanonského ministerstva zdravotníctva. Skutočný počet obetí však je zrejme vyšší, dodáva AFP.

Viac o téme: Obeteútok IzraelLibanonBejrút
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu