Piatok18. október 2024, meniny má Lukáš, zajtra Kristián

Nemecká polícia zadržala dvoch Čechov! Porušili zákon o zbrani

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BERLÍN - Nemecká polícia pri diaľničnej hraničnej kontrole v Zhořelci (Görlitz) zadržala dvoch mladých Čechov pre porušenie nemeckého zákona o držaní zbraní. Mali pri sebe nôž a ďalší jednoručný nôž, informoval dnes denník Bild. Po zhabaní zbraní mohli pokračovať v ceste. O ďalšom postihu sa Bild nezmieňuje.

Polícia Čechov vo veku 19 a 20 rokov zadržala vo štvrtok ráno a v ten istý deň večer na rovnakom mieste kvôli rovnakému previneniu tiež 19-ročného Gruzínca. Obaja Česi cestovali so svojím známym pred zhorecký hraničný priechod.

archívne video

Nočná naháňačka v Bratislave: Nadrogovaný vodič unikal pred políciou (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Pri kontrole česká dvojica najskôr poprela, že by prevážala nebezpečné predmety alebo zbrane. Krátko potom ale jeden z nich priznal, že má vo vrecku bundy nôž. Pri prehliadke potom polícia našla ešte jednoručný nôž vo vrecku nohavíc vodiča. Večer potom policajti pri ďalšej kontrole našli v aute s poľskou registračnou značkou u 19-ročného Gruzínca boxer a jednoručný nôž.

Nemecká polícia berie podobné prípady veľmi vážne

V Nemecku podlieha držanie a nosenie zbraní prísnym predpisom. Ďalšie sprísnenie zákona o držaní zbraní prichádza po augustovom útoku v západonemeckom Solingene, kde mladý Sýrčan zabil nožom troch ľudí. Nemeckí poslanci dnes schválili návrh zákona, na základe ktorého bude novo zakázané nosiť pri sebe zbrane na slávnostiach, festivaloch či športových podujatiach, a to vrátane nožov, ktoré budú v zákone výslovne uvedené.

Viac o téme: HranicaPolícia NemeckoZbraň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu