Štvrtok17. október 2024, meniny má Hedviga, zajtra Lukáš

USA a Británia pokračujú v útokoch na húsíov: Zničili podzemné zbrojné sklady

Konflikt v Jemene neutícha
Konflikt v Jemene neutícha (Zdroj: SITA/AP Photo/Hani Mohammed, File)

WASHINGTON - Spojené štáty v stredu podnikli viacero útokov bombardérom B-2 na sklady zbraní v oblastiach Jemenu, ktoré kontrolujú jemenskí povstalci húsíovia, oznámila americká armáda a ministerstvo obrany USA.

"Americké sily sa zamerali na niekoľko podzemných zariadení húsíov, v ktorých boli umiestnené rôzne súčasti zbraní, ktoré húsíovia používali na útoky na civilné a vojenské plavidlá v celom regióne," uviedol vo svojom vyhlásení americký minister obrany Llyod Austin. Podľa Austina bombardéry B-2 vykonali presné údery na päť podzemných skladov zbraní.Spojené štáty a Británia opakovane uskutočnili útoky cielené na obmedzenie schopnosti húsíov útočiť na lodnú dopravu. Útoky jemenských povstalcov na lode v Červenom mori a Adenskom zálive však pretrvávajú, píše AFP.

"Na pokyn prezidenta (Joea) Bidena som schválil tieto cielené útoky s cieľom znížiť schopnosť húsíov pokračovať v ich destabilizujúcom správaní a chrániť a brániť americké sily a personál na jednej z najdôležitejších vodných trás na svete," dodal americký minister obrany.Ústredné veliteľstvo americkej armády (CENTCOM) na sociálnych sieťach oznámilo, že po stredajšom útoku neboli zaznamenané žiadne správy o civilných obetiach.

Viac o téme: útokySkladyUSAJemenVeľká Británia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu