Streda16. október 2024, meniny má Vladimíra, zajtra Hedviga

Mimoriadna BRUTALITA! Stredoškolák v Brne zavraždil muža (†32), spôsobil mu 60 bodno-rezných rán

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Repro foto Policie ČR)

BRNO - Českým Brnom otriasla brutálna vražda. 20-ročný mladík cez víkend zavraždil muža (32) v jeho byte a ušiel cez okno. V pondelok ho polícia chytila a k činu sa priznal. Prípad poznačila mimoriadna brutalita, obvinený stredoškolák mužovi uštedril približne 60 bodno-rezných rán. Obaja muži sa náhodou stretli v jednom z brnianskych barov, dôvodom činu bol zrejme konflikt medzi nimi. Mladíkovi hrozí až 20 rokov väzenia, prípadne výnimočný trest. Súd ho poslal do väzby.

Čin sa stal v sobotu ráno v jednom z brnianskych bytov, policajtov na miesto zavolal prenajímateľ, ktorého prebudil hluk. "Policajná hliadka vstúpila do bytu a v zadnej miestnosti našla telo muža v kaluži krvi," uviedol v utorok zástupca vedúceho odboru všeobecnej kriminality juhomoravských policajtov Luděk Blahák. Obeťou bol 32-ročný nájomník bytu.

Vedúci odboru všeobecnej kriminality juhomoravských policajtov Luděk Blahák
Zobraziť galériu (2)
Vedúci odboru všeobecnej kriminality juhomoravských policajtov Luděk Blahák  (Zdroj: Policie ČR)

Takto malo dôjsť k vražde

Analýzou kamerových záznamov polícia zistili dve podozrivé osoby, ktoré boli zadržané. "Počas ich výsluchu sa ale zistilo, že s vecou nemajú nič spoločné," priblížila česká polícia. Policajti hľadali svedkov, o pomoc žiadali aj so stotožnením konkrétneho muža, ktorý stretol mladíka pri vyskakovaní z okna. Na základe výzvy v médiách sa prihlásil svedok, ktorý sa spoznal na fotografii. Kriminalistom sa aj vďaka jeho výpovedi podarilo zrekonštruovať, čo sa stalo.

"Tridsaťdvaročný poškodený sa s neskôr obvineným dvadsaťročným mužom zoznámil v jednom z brnenských podnikov. K sebe domov potom aj s ním prišiel vo vozidle taxislužby. Ráno po vytriezvení na spiacu obeť obvinený zaútočil nožom. Aj napriek pokusu o obranu nemal muž šancu a vykrvácal. Podozrivý chcel odísť z bytu, ale zľakol sa hluku a nakoniec vyskočil oknom. Sám bol pri útoku poranený, nechal sa ošetriť v nemocnici a odišiel domov," priblížila priebeh vraždy polícia.

Brutalita, s akou sa kriminalista ešte nestretol

Polícia zverejnila zábery z bezpečnostných kamier, ktoré zachytávajú, ako páchateľ vyskakuje z okna, pri čom ho stretáva jedna osoba. Podozrivého zo Žďárska policajti zadržali v pondelok popoludní v českom meste Velké Meziříčí. "Zadržaný sa priznal," uviedol Blahák.

Stredoškolák v Brne brutálne zavraždil muža, spôsobil mu zhruba 60 bodno-rezných rán (Zdroj: Policie ČR)

Blahák doplnil, že išlo zhruba o 60 rán a že sa s takou brutalitou doteraz nestretol. Za spáchanie vraždy surovým spôsobom mu hrozí 15 až 20 rokov väzenia, prípadne výnimočný trest. Dvadsaťročného muža poslal v stredu mestský súd do väzby. Informovala o tom hovorkyňa súdu Petra Láníčková. 

Viac o téme: ČeskoVraždaBrutálna vraždaBrno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu