Utorok15. október 2024, meniny má Terézia, Tereza, zajtra Vladimíra

Trump kritizuje Fox News, vraj zmiernila voči demokratom

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP/Matt Slocum)

WASHINGTON - Republikánsky kandidát na post prezidenta USA Donald Trump kritizoval televíziu Fox News, ktorá pripravuje rozhovor s jeho demokratickou protikandidátkou a viceprezidentkou Kamalou Harrisovou. Táto konzervatívna televízna stanica je podľa Trumpa "slabá a zmäkla voči demokratom". Informujeme podľa portálu Politico.

Trump to v pondelok večer napísal na svojej sociálnej sieti Truth Social. Moderátora Fox News Breta Baiera, ktorý v stredu bude robiť rozhovor s Harrisovou, označil za príliš mierneho voči ľavici. V inom príspevku zase tvrdil, že Harrisovej hovorca Ian Sams "prakticky Fox vlastní" a podľa Politico kritizoval aj ďalšie osobnosti televízie. Trump by podľa svojich slov radšej videl, ako rozhovor s Harrisovou vedie "údernejší novinár". Volebný tím Trumpa reagoval na žiadosť o vyjadrenie odkazom na jeho predošlý príspevok.

Trump sa v rozhovore pre stanicu Fox News objavil v nedeľu

V ďalšom texte Trump napísal, že Fox News "úplne zablúdila" a zaútočil na moderátorov Neila Cavuta, Erica Shawna a Arthela Nevilla. Taktiež osočoval členov Demokratickej strany, ktorí do televízie chodia. Sám Trump sa v rozhovore pre stanicu Fox News objavil v nedeľu. Na Truth Social naznačil, že tam už nebude chodiť, "pretože sa to všetko jednoducho skončí v NIČOM". Politico pripomína, že Trump býva pravidelne hosťom Fox News. V septembri mal interview na programe Fox & Friends a tento týžden sa zúčastní na debate organizovanej televíziou a bude odpovedať na otázky ženského publika.

Prezidentské voľby v USA budú v utorok 5. novembra

Republikánsky exprezident a demokratická viceprezidentka priamo debatovali v televíznom štúdiu v rámci predvolebnej kampane len raz v septembri. Napriek návrhom viacerých spravodajských médií vrátane televízie Fox News zorganizovať im debatu, sa už nestretnú. Trump to vylúčil s odôvodnením, že je veľmi neskoro. Prezidentské voľby v USA budú v utorok 5. novembra, no korešpondenčné hlasovanie sa už začalo.

Viac o téme: KritikaDemokratiDonald TrumpFox News
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu