Pondelok14. október 2024, meniny má Boris, zajtra Terézia, Tereza

V štábe Kamaly Harrisovej pracuje aj Navaľného dcéra Daria

Kamala Harrisová
Kamala Harrisová (Zdroj: SITA/AP/Jacquelyn Martin)

WASHINGTON - Dcéra zosnulého lídra ruskej opozície Alexeja Navaľného - 23-ročná Daria - pracuje vo volebnom štábe demokratickej prezidentskej kandidátky Kamaly Harrisovej. Na svojom webe o tom informoval americký magazín TIME.

Podľa citovaného zdroja to vyplýva z informácií na Navaľnej profile na sieti LinkedIn - píše sa tam, Daria Navaľná pôsobí na pozícii "Field Organizer", čo zrejme znamená, že koordinuje prácu dobrovoľníkov. Daria Navaľná v lete tohto roku ukončila štúdium na Stanfordskej univerzite v Kalifornii, na ktorú vstúpila v roku 2019. V štábe Harrisovej pracuje od augusta 2024. Dašin otec Alexej Navaľnyj zomrel za neobjasnených okolností vo februári tohto roku v trestaneckom tábore za polárnym kruhom, kde si odpykával tresty odňatia slobody.

Správa o jeho smrti bola medializovaná 16. februára, keď bola jeho manželka Julija v Mníchove na medzinárodnej bezpečnostnej konferencii, v ktorej rámci sa stretli aj s Harrisovou. Viceprezidentka USA neskôr napísala o Navaľnej článok pre časopis TIME. S Dariou Navaľnou a jej matkou sa 23. februára v San Franciscu stretol aj americký prezident Joe Biden.

Viac o téme: USAVoľbyAlexander NavaľnyjKamala Harrisová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu