Pondelok14. október 2024, meniny má Boris, zajtra Terézia, Tereza

Čecha na túre v Rakúsku zasiahol kameň: Zrútil sa do rokliny! Zachraňoval ho vrtuľník

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

GRAZ - Víkendová túra 48-ročného Čecha v blízkosti horského strediska Hohentauern v rakúskom okrese Murtal skončila vážnym zranením. Počas nedeľňajšieho prechodu cez roklinu sa uvoľnil kameň veľkosti asi 20 centimetrov, ktorý ho zasiahol do hlavy. Následkom toho muž spadol z výšky približne 50 metrov do strmej rokliny. Odtiaľ ho museli záchranári vyslobodzovať pomocou vrtuľníka, informoval rakúsky denník Kleine Zeitung.

Skupina ôsmich českých turistov sa v nedeľu ráno vydala z oblasti Bergerhube v Triebentale, ktorý patrí pod obec Hohentauern, s cieľom zdolať vrchol Gamskogel, vysoký 2386 metrov nad morom. Podľa polície, ktorá citovala Kleine Zeitung, bola skupina primerane vybavená na podmienky panujúce v horách v tomto ročnom období.

Počas prechodu kamenistou roklinou vo výške okolo 2258 metrov nad morom sa náhle zo skaly uvoľnil kameň, ktorý zasiahol druhého v poradí zo skupiny do hlavy. Muž následne spadol asi 50 metrov dolu a zostal ležať v rokliny s vážnymi zraneniami.

Jeden z turistov okamžite zavolal na tiesňovú linku a ostatní zišli k zranenému, aby mu poskytli prvú pomoc. Na miesto prišli záchranári, ktorí muža vyslobodili pomocou lana a vrtuľníka a transportovali ho do nemocnice v Grazi.

Viac o téme: ZranenieTúraRakúskoČech
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu