Sobota12. október 2024, meniny má Maximilián, Maxim, Max, zajtra Koloman

Hurikán Milton spôsobil škody za 50 miliárd dolárov: Biden informuje o následkoch

Hurikán Milton
Hurikán Milton (Zdroj: TASR/AP/NOAA)

WASHINGTON – Hurikán Milton spôsobil v americkom štáte Florida škody v odhadovanej výške 50 miliárd dolárov. Uviedol to v piatok prezident USA Joe Biden, ktorý podľa Bieleho domu navštívi v nedeľu postihnutú oblasť.

"Odborníci odhadujú,... že spôsobil škody za asi 50 miliárd," povedal Biden novinárom po brífingu o následkoch hurikánu v Bielom dome.Milton sa prehnal Floridou vo štvrtok, necelé dva týždne po hurikáne Helene, a napáchal tam vážne škody. Podľa televízií CBS a CNN si vyžiadal najmenej 16 obetí na životoch. Floridský guvernér Ron DeSantis hovoril o viac ako 1600 zachránených osobách.

Bez elektriny bolo v piatok stále vyše 2,3 milióna domácností. V plnom prúde bolo pátranie po ďalších obetiach a odstraňovanie následkov. Úrady obyvateľov naďalej varovali pred hrozbami, napríklad strhnutým elektrickým vedením ležiacim vo vode.

Práce po hurikáne medzitým sťažovali falošné správy. Demokrat Biden a viceprezidentka Kamala Harrisová obvinili republikánskeho prezidentského kandidáta Donalda Trumpa, že ich cielene šíri, aby získal politické výhody. Vo voľbách šéfa Bieleho domu 5. novembra sa stretnú Harrisová a Trump, prieskumy naznačujú tesný súboj.

 

Viac o téme: HurikánUSAFloridaJoe BidenHurikán Milton
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu