Sobota12. október 2024, meniny má Maximilián, Maxim, Max, zajtra Koloman

Modelka z OnlyFans sa dopustila daňového podvodu: Štátu dlhuje viac ako 1,5 milióna eur, obvinenia popiera!

Influencerka a modelka na platforme OnlyFans je obvinená z daňových únikov vo výške 1,5 milióna eur
Influencerka a modelka na platforme OnlyFans je obvinená z daňových únikov vo výške 1,5 milióna eur (Zdroj: Instagram/mady_gio)

RÍM – Madlina Iona Filipová, pôvodom Rumunka a modelka platformy OnlyFans čelí obvineniu z daňového podvodu. Talianska Finančná polícia (Guardi di Finanza) uviedla, že na daniach dlží viac ako jeden a pol milióna eur.

Dvadsaťdeväťročná Rumunka známa na platforme pod prezývkou Mady Gio sa daňového úniku mala dopustiť v rokoch 2021 a 2022. Modelka ale obvinenia odmieta a uviedla, že sa riadila iba odporúčaniami svojich daňových poradcov. „Vždy som platila dane v Taliansku aj vo Švajčiarsku,“ uviedla influencerka a tvorkyňa obsahu pre dospelých s takmer jeden a pol miliónmi sledovateľov na Instagrame.

Tlačová konferencia opozičnej strany SaS pred prezidentským palácom (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Modelka, ktorá od svojich dvanástich rokov žije na severe Talianska si svoje trvalé bydlisko prehlásila do Švajčiarska z jedného prostého dôvodu, ktorým mali byť nižšie dane. Talianska Finančná polícia (Guardia di Finanza) ale uviedla, že žena sa presťahovala iba „papierovo“ a v Taliansku má naďalej bankový účet, registráciu webových domén, ale aj daňovú rezidenciu, čo znamená, že dane by mala naďalej platiť v Taliansku.

Finančné úrady na tento fakt prišli pri nedávnej kontrole influencerov a tvorcov digitálneho obsahu v severotalianskej provincii Varese. Podľa dostupných informácií má ísť o sumu vo výške viac ako 1,5 milióna eur, ktorá má podľa zákona zahŕňať aj takzvanú etickú daň, teda špeciálnu sadzbu dane z príjmu, ktorú je potrebné odviezť pri vykonávaní pornografického obsahu.

Viac o téme: Daňové únikyTalianskoRumunskoOnlyFansDaňová rezidencia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu