Štvrtok10. október 2024, meniny má Slavomíra, zajtra Valentína

Izrael uviedol, že podnikol "presný úder na teroristov": Zahynulo 28 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Mohammed Zaatari)

GAZA - Izraelský nálet na strednú časť Pásma Gazy vo štvrtok zasiahol bývalú školu, ktorá slúži ako úkryt pre vysídlených Palestínčanov. Izraelská armáda tvrdí, že militanti mali v škole veliteľské a riadiace stredisko.

"Ide o ďalší príklad systematického zneužívania civilnej infraštruktúry teroristickou organizáciou Hamas v rozpore s medzinárodným právom," uviedla vo svojom vyhlásení izraelská armáda.Palestínske militantné hnutie Hamas obvinenia odmieta. Podľa miestnych obyvateľov izraelský nálet cielil na provizórne stanovište polície riadenej Hamasom vnútri školy.

archívne video

Izraelské jednotky vykonávali cielenú operačnú činnosť na jednom z hlavných výcvikových stredísk. (Zdroj: X/IDF)

Pri útoku na školu v meste Dajr al-Balah zomrelo najmenej 28 ľudí vrátane žien a detí, ďalších 54 ľudí sa pri útoku zranilo. Podľa palestínskych zdravotníckych pracovníkov zomrelo už najmenej 130 ľudí počas izraelskej operácie, ktorej cieľom je zabrániť Hamasu v preskupení síl.

Školy v Pásme Gazy, ktoré sú počas vojny útočiská pre vysídlencov, sa opakovane stali terčom útokov izraelských síl. Podľa izraelskej armády sa v nich skrývajú militanti.

Viac o téme: HamasTeroristiRaketový útokIzrael
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu