Streda9. október 2024, meniny má Dionýz, zajtra Slavomíra

Od začiatku predvolebnej kampane už Harrisová vyzbierala miliardu dolárov

Kamala Harrisová Zobraziť galériu (2)
Kamala Harrisová (Zdroj: SITA/AP/Jacquelyn Martin)

WASHINGTON - Volebnému štábu viceprezidentky Kamaly Harrisovej a organizáciám spojeným s jej predvolebnou kampaňou sa od oznámenia kandidatúry podarilo vyzbierať už jednu miliardu dolárov. Kandidátkou demokratickej strany sa stala iba v júli po odstúpení prezidenta Joea Bidena z volieb. Informuje o tom agentúra Reuters, ktorá sa odvoláva na informovaný zdroj.

Zdroj Reuters uvádza, že získaná suma svedčí o entuziazme darcov. Finančné prostriedky budú podľa neho použité na reklamu, kampaň v kľúčových štátoch a mzdy volebného personálu.Miera s akou sa Harrisovej darí získavať finančné prostriedky je bezprecedentná. V prvý deň po oznámení kampane sa jej podarilo vyzbierať 25 miliónov dolárov a za prvý mesiac sa táto suma vyšplhala na 500 miliónov.

Od začiatku predvolebnej kampane
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Matt Rourke)

Pre porovnanie - exprezident Donald Trump a jeho Republikánska strana vyzbierali v auguste 130 miliónov dolárov. Ku koncu mesiaca mali k dispozícii celkovo 295 miliónov, zatiaľ čo Harrisová a demokrati 404 miliónov.

Podľa nových prieskumov agentúr Reuters a Ipsos bude súboj Harrisovej a Trumpa mimoriadne tesný. Jej náskok sa pritom na celonárodnej úrovni postupne znižuje. Volebné prieskumy sú navyše veľmi tesné vo viacerých kľúčových štátoch. Voľby sa uskutočnia 5. novembra.

Viac o téme: VoľbyPredvolebná kampaňUSADoláreKamala Harrisová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu