Streda9. október 2024, meniny má Dionýz, zajtra Slavomíra

Gruzínsky gang v Nemecku: Polícia zadržala podozrivých z pašovania ukradnutého tovaru

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

TÜBINGEN - Približne 200 nemeckých policajtov zasahovalo v utorok proti domnelému gruzínskemu zločineckému gangu. Pri raziách v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko aj v mestách Hamburg a Berlín prehľadali dovedna šesť nehnuteľností a zadržali 12 osôb. Polícia o zásahoch informovala v stredu. Informuje agentúra DPA.

Razie sa bolo podľa vyhlásenia polície zamerali najmä na mesto Reutlingen v zmienenom Bádensku-Württembersku. Obvinení boli dosiaľ tri zo zadržaných osôb, a síce dvaja muži a jedna žena, vo veku od 27 do 54 rokov.

archívne video

Zlodeji vykradli pumpu: Pohotová reakcia mladíka, začal ich prenasledovať a zalarmoval políciu (Zdroj: Facebook/Policie České republiky )

Gruzínci si údajne vytvorili zločineckú skupinu, ktorá preberala tovary ukradnuté inými Gruzíncami v Nemecku a následne ich mala pašovať do Talianska či aj Gruzínska. Polícia začala preverovať existenciu a aktivity ich predpokladaného gangu v auguste 2022 po viacerých prípadoch krádeží, ktoré boli hlásené z obchodov v celom Bádensku-Württembersku.

Viac o téme: GangPolícia NemeckoKrádež
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu