Streda9. október 2024, meniny má Dionýz, zajtra Slavomíra

Izrael útočí na Sýriu: Nový nálet na Kunejtru, zahynul policajt

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP/Leo Correa)

DAMASK - Jeden policajt zahynul a ďalší utrpel zranenia v stredu pri izraelskom útoku na juhu Sýrie neďaleko Izraelom okupovaných Golanských výšin. Informuje agentúra Reuters a AFP.

Podľa sýrskej štátnej agentúry SANA, ktorá citovala policajného predstaviteľa, došlo k útoku na predmestí mesta Kunejtra. Izrael opakovane podniká útoky na Sýriu, v ktorej od roku 2011 prebieha občianska vojna. V posledných týždňoch však Izrael zintenzívnil svoje útoky.

archívne video

Počas operácií v Chán Júnise našli vojaci desiatky granátov a výbušnín používaných na streľbu z dronov (Zdroj: X/IDF)

Neskoro v utorok podnikol Izrael vzdušný útok v sýrskom hlavnom meste Damask, pri ktorom zahynulo sedem civilistov. Podľa Sýrskeho pozorovateľského centra (SOHR) bol útok zameraný na budovy využívané príslušníkmi iránskych Revolučných gárd a členmi libanonského hnutia Hizballáh.SOHR v stredu uviedlo, že obetí bolo deväť vrátane štyroch detí. Medzi obeťami boli údajne aj dvaja členovia Hizballáhu.

Minulý týždeň SOHR informovalo, že pri útoku Izraela na damaskú štvrť Mazze zahynuli štyria ľudia vrátane zaťa vodcu Hizballáhu Hasana Nasralláha, ktorý bol zabitý v septembri pri izraelskom útoku v Bejrúte. Izraelskí predstavitelia sa iba výnimočne vyjadrujú k jednotlivým útokov v Sýrii, avšak opakovane vyhlásili, že nedovolia Iránu, aby tam rozšíril svoju prítomnosť, píše AFP. Irán a Hizballáh sú počas sýrskej občianskej vojny jednými z najdôležitejších spojencov tamojšej vlády.

Viac o téme: PolicajtútokyIránIzrael
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu