Utorok8. október 2024, meniny má Brigita, zajtra Dionýz

Americký prezident Joe Biden odkladá návštevu Nemecka pre hurikán Milton

Joe Biden
Joe Biden (Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Vucci)

WASHINGTON - Americký prezident Joe Biden odložil plánovanú návštevu Nemecka koncom tohto týždňa a následnú cestu do Angoly. Urobil tak pre silný hurikán Milton, ktorý sa blíži k štátu Florida, oznámil v utorok Biely dom. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Biden sa mal vo štvrtok v Berlíne stretnúť s nemeckým kancelárom Olafom Scholzom a prezidentom Frankom-Walterom Steinmeierom. Následne sa mal v spolkovej krajiny Porýnie-Falcko zúčastniť na summite o Ukrajine na americkej leteckej základni Remstein.Hovorca nemeckej vlády Steffen Hebestreit vyhlásil, že odklad návštevy je poľutovaniahodný, ale Berlín rozumie aktuálnej situácii na Floride. "Biely dom nás o tom informoval vopred," dodal.

Úrad britského premiéra avizoval, že Keir Starmer napriek neúčasti Bidena v sobotu pricestuje do Berlína na rozhovory s lídrami Francúzska a Nemecka, aby rokoval o situácii na Ukrajine a Blízkom východe, píše Reuters.Bidenova administratíva má vážne obavy z hurikánu smerujúceho do oblastí USA, ktoré len nedávno zasiahol hurikán Helene.

Milton v uplynulých hodinách mierne zoslabol, ale stále dosahuje 4. kategóriu s rýchlosťou vetra 230 kilometrov za hodinu. Americké Národné centrum pre hurikány (NHC) varovalo, že tropický cyklón bude "podľa predpovedí aj naďalej extrémne nebezpečný".

Viac o téme: Návšteva HurikánNemeckoJoe BidenMilton
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu