Streda9. október 2024, meniny má Dionýz, zajtra Slavomíra

ŠOK na Oktoberfeste: Útočník znásilnil ženu priamo v stane! TAKTO ohavný čin spáchal

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Matthias Schrader)

MNÍCHOV - Mladú ženu znásilnil muž vo festivalovom stane na mníchovskom Oktoberfeste. Vďaka okamžitému prenasledovaniu zo strany priateľov obete sa podarilo zatknúť údajného páchateľa.

V posledný deň Oktoberfestu došlo v Mníchove k závažnému zločinu. Polícia tvrdí, že 25-ročná návštevníčka bavorských slávností bola znásilnená.

archívne video

Agresor ráta s tým, že sa nebudete brániť - Bianka Urbanovská, lektorka sebaobrany

V jednom zo 14 festivalových stanov mal mladú ženu zozadu chytiť za sukňu 41-ročný muž. Potom vykonal sexuálny akt prstami. Po krátkej chvíli muž mladú ženu pustil a pohol sa k východu. Podľa nemeckého práva k znásilneniu dochádza, keď niekto vykoná pohlavný styk alebo čin podobný pohlavnému styku, ktorý zahŕňa prienik do tela proti vôli osoby. 

Napriek šoku obeť a jej priatelia prenasledovali údajného páchateľa a prihlásili sa bezpečnostnej službe. Okamžite zalarmovali políciu. Krátko nato policajti, ktorí prišli, zadržali 41-ročného muža z Mníchova. 25-ročná žena sa pri incidente fyzicky nezranila.

Nie je to prvý incident tohto druhu na Oktoberfeste 2024. Koncom septembra bola znásilnená žena. Ako oznámila polícia, 22-ročná žena niekoľkokrát spadla. Jeden čašník sa jej ponúkol, že jej pomôže vstať. Mladej žene vraj siahol pod dirndl. 

Napriek dvom incidentom zodpovední hovorili o zatiaľ veľmi pokojnom podujatí napriek vysokému počtu ľudí. Polícia a zdravotníci hlásili pokles počtu incidentov. Celkovo sa kriminalita v porovnaní s predchádzajúcim rokom výrazne znížila. 

Viac o téme: ZnásilnenieOktoberfest
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu