Pondelok7. október 2024, meniny má Eliška, Elisa, zajtra Brigita

Irán zrušil obmedzenia a obnovil letovú prevádzku: Podmienky považuje za bezpečné

Ilustračná foto.
Ilustračná foto. (Zdroj: Getty Images)

TEHERÁN - V Iráne boli predčasne zrušené obmedzenia letovej prevádzky, keďže tamojšie úrady vyhodnotili podmienky za bezpečné. Uviedli to v noci na pondelok iránske štátne médiá, informuje o tom správa z agentúry Reuters.

Iránsky Úrad pre civilné letectvo sa tak rozhodol skrátiť dočasné zrušenie letov zo všetkých letísk v krajine, ktoré bolo pôvodne v platnosti od nedele 21.00 h miestneho času (19.30 h SELČ) do pondelka 6.00 h (4.30 h SELČ) z dôvodu "prevádzkových obmedzení".

archívne video

Pod iránskym vedením sa agenti Hamasu naučili ovládať a vyrábať presné komponenty na výrobu rakiet a strategické zbrane. (Zdroj: X/Israel Defense Forces)

"Po zabezpečení priaznivých a bezpečných letových podmienok zo strany Úradu civilného letectva sa rušia všetky oznámené obmedzenia," uviedli štátne médiá.

Irán už minulý týždeň uzavrel svoj vzdušný priestor na takmer 48 hodín po tom, ako v utorok podnikol raketový útok na Izrael. Aj následne však z a do Teheránu nesmeroval takmer žiaden medzinárodný let, napísala agentúra DPA. Izrael po útoku pohrozil Teheránu odvetou.

Viac o téme: IránLetová prevádzka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu