Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

Čínski hackeri získali údaje z odpočúvacích systémov federálnej vlády

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

WASHINGTON - Čínski hackeri uskutočnili kybernetické útoky na amerických poskytovateľov internetových služieb. Dostali sa tak do systémov, ktoré používa federálna vláda na súdom povolené odpočúvanie s cieľom zhromaždiť spravodajské informácie, uviedol denník Wall Street Journal. Informuje o tom agentúra Reuters.

Podľa denníka mohli mať hackeri prístup k systémom už niekoľko mesiacov a zároveň sa dostali aj do iných častí internetovej prevádzky. K zasiahnutým telekomunikačným spoločnostiam patrí Verizon Communications, AT&T a Lumen Technologies.

Čínske ministerstvo zahraničných vecí sa k incidentu bezprostredne nevyjadrilo. Peking však už v minulosti poprel tvrdenia vlády Spojených štátov a ďalších krajín, že využíva hackerov na zásahy do zahraničných počítačových systémov. Americké orgány pritom už v septembri rozložili veľkú čínsku hackerskú skupinu prezývanú Flax Typhoon (Ľanový tajfún). Došlo k tomu iba niekoľko mesiacov po tom, čo USA obvinili Peking z rozsiahlej kybernetickej špionáže.

Viac o téme: USAČínaHackeriFederálna vláda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu