Štvrtok3. október 2024, meniny má Stela, zajtra František

Šok tesne pred odletom! Lietadlu spoločnosti Ryanair sa vznietil motor: Cestujúcich evakuovali

Ilustračné foto AKTUALIZOVANÉ
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Andrew Medichini)

RÍM - Cestujúcich museli vo štvrtok evakuovať z lietadla nízkonákladovej spoločnosti Ryanair po tom, ako stroju začal tesne pred odletom z letiska v talianskom meste Brindisi horieť motor. Informujú agentúry Reuters a ANSA.

Letisko po incidente nakrátko uzatvorili. Na palube lietadla, ktoré sa chystalo odletieť do Turína, sa podľa talianskych médií nachádzalo 184 ľudí. Pri incidente nikto neutrpel zranenia. Na mieste zasahovali hasiči.

archívne video

Letisko v Bratislave evakuujú (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

"Let FR8826 z Brindisi do Turína bol dnes (vo štvrtok) ráno odložený po tom, ako palubný personál spozoroval dym na vonkajšej časti lietadla," uviedli aerolínie Ryanair vo vyhlásení. Dodali, že evakuovaných cestujúcich autobusom previezli späť na letiskový terminál.

"Dnes ráno sa stal na letisku v Brindisi nový, v poradí už niekoľký incident, ktorého obeťou sa stalo lietadlo spoločnosti Ryanair," uviedol v reakcii na udalosť podpredseda výboru pre dopravu talianskej poslaneckej snemovne Andrea Caroppo. "Požiadali sme preto o naliehavé vypočutie šéfa leteckého úradu vo výbore pre dopravu ohľadom bezpečnosti letov spoločnosti Ryanair, ktorá je vedúcou leteckou spoločnosťou v Taliansku z hľadiska počtu cestujúcich," dodal.

Spoločnosť Ryanair dodala, že cestujúcich plánuje do Turína prepraviť v priebehu štvrtka náhradným lietadlom. Ide tento týždeň už o druhý incident spoločnosti Ryanair v Taliansku. Lietadlu tejto spoločnosti v utorok pri pristávaní na letisku Orio al Serio v Bergame vybuchli pneumatiky, pričom poškodilo pristávaciu dráhu, píše ANSA.

Viac o téme: MotorTalianskoRyanair
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu