Piatok4. október 2024, meniny má František, zajtra Viera

Študent sa vyhrážal vystrieľaním triedy: Hrozia mu štyri roky väzenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - Česká polícia zadržala študenta, ktorý sa vyhrážal, že vystrieľa konkrétnu triedu v jednej z pražských škôl. Hrozia mu štyri roky väzenia a kriminalisti počas prehliadky uňho našli airsoftové zbrane a nože. Polícia to uviedla v piatok na sociálnej sieti X.

Oznámenie o podozrivom správaní 18-ročného študenta jednej zo škôl v Prahe 8 prijala polícia v uplynulých dňoch. Podľa polície sa spolužiakom vyhrážal, že vystrieľa triedu a nenávisť tiež vyslovene adresoval niektorým z nich. Svoju agresívnu rétoriku voči spolužiakom a spoločnosti podporil slovami, že si chce zaobstarať zbrojný preukaz, uviedla polícia.

"Kriminalisti tiež zistili, že opakovane pred svojimi spolužiakmi vyjadroval kladný vzťah k streľbe na Filozofickej fakulte, slovne súhlasil so spáchaním tohto činu a údajne vyhlasoval, že by to urobil rovnako," povedal Jan Daněk z tlačového oddelenia pražskej polície. Kriminalisti študenta zadržali v mieste bydliska a začali ho trestné stíhať. Je podozrivý zo spáchania trestných činov nebezpečného vyhrážania sa a schvaľovania trestného činu. Podnet polície na vzatie do väzby súd neakceptoval a mladík je stíhaný na slobode. V prípade preukázania viny mu hrozí až štvorročný trest väzenia.

Viac o téme: ČeskoPolíciaŠtudentVyhrážanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu