Utorok1. október 2024, meniny má Arnold, zajtra Levoslav

Desivé zábery len pre silné povahy: VIDEO Rusi povraždili vlastných vojakov! Chceli sa vzdať Ukrajincom

Ruskí vojaci s rukami nad hlavou sa chceli vzdať Ukrajincom.
Ruskí vojaci s rukami nad hlavou sa chceli vzdať Ukrajincom. (Zdroj: YouTube/screenshot)

KYJEV - Ruská armáda zaútočila na vlastných vojakov, keď sa pokúsili vzdať ukrajinským silám. Video ukazuje zásah ruského kamikadze bezpilotného lietadla, ktorý pravdepodobne zabil alebo zranil všetkých vojaka okrem jedného.

Ruská armáda údajne zaútočila na vlastných vojakov, keď sa pokúšali vzdať ukrajinským silám na frontovej línii Donecka, uvádza Daily Mail. Video zverejnené ukrajinskými ozbrojenými silami ukazuje ruských vojakov, ktorí vychádzajú z krytu so zdvihnutými rukami a potom ležia na zemi. Krátko nato zaútočil ruský kamikadze dron.

archívne video

Zelenskyj nalieha na USA, aby povolili útoky hlbšie do územia Ruska (Zdroj: Facebook/Volodymyr Zelenskyj)

Pravdepodobne všetci vojaci okrem jedného zabití alebo zranení

Podľa Kyiv Post sa vzdalo sedem ruských vojakov. Zložili zbrane a zdvihli ruky. Ukrajinský dron ich bezpečne doviedol k svojim jednotkám.

Zrazu ruské delostrelecké jednotky spustili paľbu na vlastných vojakov. Podľa Kyiv Post prvá strela zasiahla ustupujúcich vojakov v zadnej časti skupiny, čo spôsobilo, že všetci spadli na zem a následne utiekli. Skupinu zasiahli ďalšie dva granáty, ktoré pravdepodobne zabili alebo zranili všetkých vojaka okrem jedného. Jediný, kto prežil, utiekol k ukrajinským jednotkám. 

Morálka vojsk na najnižšom bode

Denník Kyiv Post uvádza, že to nie je prvýkrát, čo ruskí vojaci strieľali na vlastných vojakov. Moskva zaviedla takzvané blokovacie jednotky, aby zabránila ústupom. Podľa Daily Mail ruský vojak povedal, že morálka vojakov dosiahla nízky bod. "Dnes sa niekto pokúsil utiecť a bol zastrelený," napísal.

Viac o téme: UkrajinaRuko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu