Piatok27. september 2024, meniny má Cyprián, Damián, zajtra Václav

MIMORIADNE Veľká vojna je len otázkou času: Dôkaz na VIDEU! Izraelské jednotky sa pripravujú na inváziu

Veliteľ izraelskej armády Herzi Halevi hovorí vojakom, že sa majú pripraviť na pozemnú operáciu do Libanonu Zobraziť galériu (3)
Veliteľ izraelskej armády Herzi Halevi hovorí vojakom, že sa majú pripraviť na pozemnú operáciu do Libanonu (Zdroj: X/Vox Ethica)

JERUZALEM – Konflikt medzi Izraelom a radikálnym hnutím Hizballáh, ktorý operuje v Libanone, zrejme vyeskaluje do otvoreného vojenského konfliktu. Bojujúce strany v doterajšom priebehu vypúšťajú proti sebe „len“ rakety, no každým dňom sa to môže zmeniť. Slová izraelského veliteľa majú jasný význam. Spustenie pozemnej operácie je len otázkou času.

Situácia na Blízkom východe smeruje stále viac k vzniku otvoreného vojenského konfliktu. Na jednej strane izraelská armáda IDF bojuje proti radikálnemu hnutiu Hizballáh, ktoré operuje v Libanone. Krajiny tvoria aj spoločnú hranicu a práve tam je situácia najkritickejšia. V doterajšom priebehu vypúšťali proti sebe rakety, no zrejme neostane len pri tom. 

Záložné brigády

Veliteľ izraelskej armády Herzi Halevi vyhlásil pred vojakmi 7. obrnenej brigády počas cvičenia v blízkosti libanonskej hranice, že Izrael sa už v podstate pripravuje na pozemnú vojnu. Informuje o tom Daily Mail."Počujete tie lietadlá? Útočíme celý deň, aby sme naším jednotkám pripravili pôdu pre možný vstup do Libanonu. Okrem toho pokračujeme v útoku na Hizballáh. Ten dnes rozšíril dostrel svojej paľby. Odpoveď Izraela bude silná. Pripravte sa," odkazuje nepriateľovi. 

Halevi vojakom ďalej oznámil, že vstúpia priamo na nepriateľské územie. IDF mala povolať dve záložné brigády pre operačné misie v severnom priestore. Hizballáh sa mal zase zamerať na izraelskú špionážnu agentúru Mossad operujúcu na predmestí Tel Aviv. Po viac ako 20-tich rokoch vypálil na toto územie balistickú strelu. Izrael mal v odvete zasiahnuť vyše 60 spravodajských cieľov Hizballáhu. 

Pripravenosť

Generálmajor Ori Gordin, šéf severného velenia IDF, povedal, že armáda musí byť "veľmi dobre pripravená" na pozemnú ofenzívu proti Hizballáhu v Libanone. "Vstúpili sme do ďalšej fázy...Operácia sa začala významným úderom na Hizballáh s dôrazom na jeho (raketové) schopnosti," povedal Gordin počas návštevy na cvičení, ktoré simuluje pozemnú operáciu v Libanone.

"Potrebujeme zmeniť bezpečnostnú situáciu. Musíme byť veľmi dobre pripravení na zahájenie našich pozemných manévrov," dodal. 

Jasný cieľ

Túto správu neskôr potvrdil náčelník štábu IDF Herzi Halevi, ktorý vojakom povedal, že sa pravdepodobne čoskoro ocitnú v Libanone. "Dnes budeme pokračovať v útokoch, nezastavíme sa, sme schopní udrieť kdekoľvek. Máme jasný cieľ, a to bezpečný návrat (vysídlených) obyvateľov severu. Aby sme to dosiahli, pripravujeme našu armádu na pozemné manévre," dodal.
 

Viac o téme: HizballáhIzrael vo vojneIDFPozemná vojnaHerzi Halevi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu