Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Nórska polícia zadržala Nemca podozrivého z podnecovania zločinov v Kamerune

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

OSLO - V Nórsku zadržali nemeckého občana kamerunského pôvodu pre údajné navádzanie na zločiny proti ľudskosti vo vojnou zmietanom Kamerune, oznámila v stredu nórska polícia. Ide o prvý prípad, keď sa v tejto severskej krajine začalo súdne konanie v spojitosti s takýmto zločinom. Informujeme na základe správy agentúry AP.

Nórska národná kriminálna agentúra Kripos uviedla, že nemenovaný muž, ktorý má okolo 50 rokov a žije v Nórsku, "zohral ústrednú úlohu v pretrvávajúcom konflikte v Kamerune". "Sme v počiatočnej fáze vyšetrovania a zostáva ešte urobiť niekoľko vyšetrovacích krokov," ozrejmila prokurátorka v prípade. V stredu však Kripos požiadal okresný súd v Osle o mužovo vzatie do väzby "na základe rizika manipulácie s dôkazmi".

Ozbrojený konflikt v Kamerune trvá už sedem rokov a ničí komunity v dvoch anglicky hovoriacich oblastiach – Severozápadnom a Juhozápadnom regióne –, kde dochádza k zrážkam medzi separatistami a vládnymi silami. Nezisková organizácia International Crisis Group uvádza, že konflikt si vyžiadal už vyše 6000 obetí a vyhnal z domovov viac než milión ľudí.

Viac o téme: Polícia NemeckoNórskoKamerun
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu