Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Polícia navrhuje obžalobu pre čiernu skládku v Bratislave, škoda je 42 miliónov eur

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

BRATISLAVA - Enviropolícia obvinila muža a bratislavskú firmu, ktorí mali v bratislavskej mestskej časti Podunajské Biskupice v rokoch 2008 až 2019 vytvoriť nelegálnu skládku odpadu. Zároveň podala návrh na podanie obžaloby. Ich konaním podľa polície vznikla škoda v hodnote vyše 42 miliónov eur. Informoval o tom hovorca Prezídia Policajného zboru Roman Hájek.

"Celková škoda spôsobená obvinenou fyzickou osobou dosiahla viac ako 33,9 milióna eur, zatiaľ čo právnická osoba, ktorej konateľom bol tento muž, spôsobila škodu takmer 8,3 milióna eur," ozrejmil Hájek. Pre neoprávnené nakladanie s odpadom mužovi hrozí trest odňatia slobody do výšky osem rokov.

Polícia navrhuje obžalobu pre
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Obvinení mali odpad ukladať pod zámienkou zhodnocovania. V skutočnosti však mali podľa polície za pomoci ťažkých mechanizmov vytvárať niekoľkokilometrovú navážku. "Odpad následne ponechali na mieste bez ďalšieho úmyslu ho likvidovať alebo zhodnotiť," dodala polícia. Hovorca zdôraznil, že všetky zásahy do životného prostredia sú regulované zákonmi. Nelegálne nakladanie s odpadom môže mať vážne následky pre zdravie ľudí aj pre prírodu.

Viac o téme: Polícia Čierna skládkaBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu