Utorok24. september 2024, meniny má Ľubor, Ľuboš, zajtra Vladislav

Voľby v USA sa pomocou umelej inteligencie snaží najviac ovplyvniť Rusko

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

WASHINGTON - Rusko vytvorilo pomocou umelej inteligencie viac obsahu zameraného na ovplyvňovanie novembrových prezidentských volieb v USA ako ktorákoľvek iná krajina. V pondelok to uviedol pod podmienkou anonymity jeden z predstaviteľov amerických spravodajských služieb, informuje o tom agentúrya Reuters.

Cieľom vytvoreného AI obsahu je podľa zdroja podpora bývalého prezidenta a súčasného republikánskeho kandidáta na hlavu štátu Donalda Trumpa. Naopak, demokratická nominantka Kamala Harrisová je často terčom očierňovania vrátane konšpirácií. Ministerstvo spravodlivosti USA už predtým varovalo, že Rusko predstavuje hrozbu pre nadchádzajúce voľby, ktoré sa uskutočnia 5. septembra.

archívne video

Tohtoročný IT Fitness test reaguje na to, čo prináša doba, umelá inteligencia prináša veľké zmeny v našich životoch (Zdroj: TASR/ Pavol Zachar)

Predstaviteľ amerických spravodajských služieb tvrdí, že pokusy o ovplyvňovanie volieb prostredníctvom umelej inteligencie zaznamenali aj z Iránu. A to napríklad písaním nepravdivých článkov pre falošné weby.

USA podľa zdroja doteraz nezaznamenali, že by sa výsledky volieb snažili nejakými konkrétnymi operáciami ovplyvniť aktéri z Číny.

Viac o téme: RuskoAIVoľby v USA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu