Utorok24. september 2024, meniny má Ľubor, Ľuboš, zajtra Vladislav

Hizballáh tvrdí, že veliteľ hnutia Karakí je po izraelskom útoku v poriadku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Hadi Mizban)

BEJRÚT - Libanonské militantné hnutie Hizballáh v pondelok oznámilo, že jeden z popredných predstaviteľov skupiny Alí Karakí je po cielenom izraelskom útoku v poriadku a presunul sa do bezpečia. Informuje o tom agentúra Reuters a AFP.

Izrael v pondelok večer útočil v južnej časti libanonskej metropoly Bejrút. "Terčom izraelského útoku bol Alí Karakí, súčasný veliteľ južného frontu," povedal nemenovaný zdroj. Karakí je tretím najvyššie postaveným veliteľom Hizballáhu po dvoch zabitých vojenských predstaviteľoch hnutia.

Izrael v pondelok ráno spustil sériu leteckých útokov na ciele Hizballáhu v Libanone. Izraelská armáda (IDF) v pondelok večer ozrejmila, že letecké útoky v Libanone zasiahli za uplynulých 24 hodín "vyše 1100 cieľov" napojených na Hizballáh. "Medzi cieľmi boli budovy, kde Hizballáh ukrýva rakety, odpaľovacie zariadenia, drony a ďalšiu teroristickú techniku," spresnila armáda. Údery si podľa libanonského ministerstva zdravotníctva vyžiadali najmenej 350 obetí vrátane 24 detí a 1246 zranených.

Viac o téme: IzraelHizballáhAlí Karakí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu