Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Katastrofálne záplavy v Poľsku: Podľa polície si vyžiadali životy šiestich ľudí, obetí však bude viac

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP/KG PSP Photo)

VROCLAV - Povodne v Poľsku si vyžiadali životy šiestich ľudí, uviedla dnes hovorkyňa policajného prezídia Katarzyna Nowaková podľa portálu voličcza.pl. Obetí ale v skutočnosti bude pravdepodobne viac. Úrady v Kladsku, ktorého centrum v nedeľu zaliala voda, podľa Poľského rozhlasu Vroclav spomínajú, že v širšom okolí mesta je najmenej desať mŕtvych.

archívne video

Silný prúd rieky v Dolnom Sliezsku zobral so sebou auto (Zdroj: X/Polski Łobuz)

Z neoficiálnych informácií reportéra rozhlasu vyplýva, že mnoho ďalších ľudí je nezvestných a o ich osude sa nič nevie. Oblasť Kladska patrí k tým, kde terajšie záplavy spôsobili najväčšie škody. Okrem samotného Kladska ide o kúpele Londek-Zdrój, Stránku Ślonskie alebo o Kladskú Bystřicu (Bystrzyca Klodzka). Dlhší čas nebol s týmito i ďalšími obcami v okolí kontakt a situácia je tam naďalej veľmi vážna.

Podľa prvotných odhadov úradov v Kladsku veľká voda na Kladskej Nise, ktorá prekonala rekord z roku 1997, spôsobila len na mestskom majetku škody vo výške vyše 100 miliónov zlotých (asi 589 miliónov korún). Mesto sa k normálnemu životu zvládne vrátiť asi do dvoch týždňov, opravy v meste však podľa starostu Michala Piszka potrvajú päť až šesť rokov.

Viac o téme: ZáplavyPovodneObete
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu