Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Počas záplav VYTOPILO sklad s obľúbeným nápojom: FOTO+VIDEO Silný prúd vody bral celé sudy KOFOLY!

Záplavy v Krnove vytopili sklad spoločnosti Kofola.
Záplavy v Krnove vytopili sklad spoločnosti Kofola. (Zdroj: Facebook/Kofola, X/Adam Šimůnek)

KRNOV – Povodne na území Českej republike budú mať veľké nežiaduce následky. Ľudia už teraz počítajú škody, ktoré napáchala rozbúrená voda. V meste Krnov na Morave sa voda dostala aj do skladu s obľúbeným nealkoholickým nápojom, ktorý preslávil Československo po celom svete. Sudy brala voda preč, pričom po ich poškodení môže nastať ešte väčšia kontaminácia vody.

V pondelok 16. septembra zasiahli veľké záplavy aj české mesto v Moravskosliezskom kraji. V Krnove si voda našla cestu aj do skladu s Kofolou a celý ho vytopila. Ako informuje Poľnoinfo, podľa vedenia spoločnosti je zatiaľ predčasné odhadovať škody. Záplavy si vybrali daň na viacerých spoločnostiach a podnikoch v blízkosti riek. Portál iDNES píše, že v Opave voda poškodila napríklad aj priestory výrobcu potravín Bidfood. 

Miestni obyvatelia upozorňovali, že vody je možno ešte viac ako pri veľkých povodniach v roku 1997. "Miestami sú tam až dva metre vody. Hladina stúpla do polovice bytov na prízemí," povedal primátor mesta Tomáš Navrátil. 

Storočná voda v Krnove

Voda sa mala dostať do celého areálu spoločnosti Kofola v Krnove. V súčasnej dobe sa odčerpáva a zisťuje sa rozsah škôd. Mesto je naďalej bez elektriny, preto sa v továrni snažia spustiť elektrocentrálu. "Hoci sme boli dopredu dobre pripravení, Krnov zaplavila viac ako storočná voda, ktorá silno zasiahla do životov našich zamestnancov a pochopiteľne sa nevyhla ani nášmu výrobnému závodu a skladom," povedal Jannis Samaras, jeden zo zakladateľov a generálny riaditeľ Kofoly.

Sudy zobrala voda 

Ako ďalej pokračoval, značka Kofola je podľa neho silná a v minulosti sa už dokázala vysporiadať s ťažkými situáciami. "Vyrovná sa aj s touto. Horšie sú na tom ľudia bez strechy nad hlavou, napríklad aj naši zamestnanci. Snažíme sa im pomôcť, ale aj my budeme radi za každú pomocnú ruku," dodal Samaras. V Krnove vytopilo sklad obalov a voda odniesla vratné nerezeové sudy tzv. KEGy v ktorých sa skladujú čapované nápoje. 

 

Poslední dny byly pro mnoho lidí na Moravě obrovskou zkouškou. Záplavy zasáhly domovy, firmy, celé komunity a nevyhnuly...

Posted by Kofola on Monday, September 16, 2024

"Za ich vrátenie budeme nálezcom nesmierne vďační. Sme schopní si ich vyzdvihnúť kdekoľvek v Česku. Mrzelo by nás, keby zostali tam, kde nepatria, teda opustené v prírode," doplnil na záver generálny riaditeľ spoločnosti Kofola Jannis Samaras. Prevádzka firmy nie je ohrozená. Drvivú väčšinu výrobkov je Kofola schopná pokryť z iných výrobných závodov.

Okrem Kofoly sa spoločnosť musí vysporiadať aj so stratou v rámci piva. Len tento rok totiž kúpila Pivovary CZ. Záplavy zasiahli ich sklady v Hanušovciach aj Litovli. 

Viac o téme: ZáplavyPovodneČRKrnovKofola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu