Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Slovenská katolícka charita zatiaľ vyzbierala na pomoc ľuďom zasiahnutým povodňami vyše 110-tisíc eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP/Darko Bandic)

BRATISLAVA - Slovenská katolícka charita (SKCH) zatiaľ vyzbierala na pomoc ľuďom zasiahnutým povodňami viac ako 110.000 eur. Darovaciu výzvu na pomoc obetiam povodní na Slovensku a v okolitých krajinách vyhlásila Caritas Slovakia pred necelými 72 hodinami. Informoval o tom PR manažér SKCH Ladislav Bariak.

archívne video

Rieka Dunaj po kulminácií v centre Bratislavy (Zdroj: TASR/Daniel Veselský)

"Uvedomujeme si svoju úlohu a zodpovednosť, ktorú voči našim spoluobčanom v tejto situácii máme. A to ako voči tým, ktorým povodeň zničila majetok, tak aj voči tým, ktorí našu darovaciu výzvu podporili a ukázali svoju solidárnosť," povedal generálny sekretár SKCH Miroslav Dzurech. Zároveň ubezpečil verejnosť, že SKCH je pripravená doručiť pomoc tam, kde to bude najviac potrebné. Bariak doplnil, že v teréne sú od víkendu aj ľudia zo SKCH, ktorí rozdali prvú humanitárnu pomoc vo forme potravín či teplých prikrývok. Aktuálne zisťujú ďalšie potreby ľudí z regiónov, ktoré najviac zasiahla povodňová vlna.

Zároveň sa Caritas Slovakia pripravuje na obdobie, keď veľká voda opadne a budú známe reálne škody. "Nielen naša materiálna pomoc, ale aj darovacia výzva budú preto pokračovať dovtedy, kým to bude potrebné. Budeme radi, keď nás budú kontaktovať aj predstavitelia samosprávy, ktorí majú bezprostredné informácie o potrebnej pomoci. Sme pripravení sa s nimi spojiť a postupovať spoločne, lebo spoločne dokážeme viac," uviedol Dzurech.

Viac o téme: PovodneZbierkaSlovenská katolícka charita
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu