Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Hasiči v Rostovskej oblasti na juhu Ruska zápasili s požiarmi na 50 miestach

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MOSKVA - Hasiči v Rostovskej oblasti na juhu európskej časti Ruska v nedeľu likvidovali lesné požiare v asi 50 lokalitách. Niektoré z požiarov vypukli v dôsledku spadnutého elektrického vedenia, iné pre neopatrnosť ľudí.

Informuje agentúra Reuters citujúca agentúru Interfax a gubernátora Rostovskej oblasti Vasilija Golubeva. Na likvidáciu požiarov bolo nasadených asi 2000 hasičov a 300 kusov techniky. V niektorých lokalitách úrady pristúpili k evakuácii časti obyvateľov. Ide najmä o ľudí z obcí, kde sa lesný požiar dostal do bezprostrednej blízkosti zástavby. Veľmi vážna bola situácia v meste Aksaj, kde hasiči likvidovali požiar, ktorý vypukol v sklade stavebných materiálov.

Oheň sa postupne rozšíril na plochu s rozlohou 1100 metrov štvorcových, pričom sa dostal aj do blízkosti rodinných domov. Hasiči tomuto požiaru priradili najvyšší stupeň zložitosti. Rostovská oblasť je významným poľnohospodárskym regiónom, kde sa vlani dopestovalo 11 percent z celkovej úrody obilia v Rusku. Tento rok - v dôsledku jarných mrazov a dlhého sucha - sú výnosy v porovnaní s rokom 2023 o 30 percent nižšie.

Viac o téme: RuskoPožiarHasičiRostovská oblasť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu