Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Dobrovoľný hasič pomáhal pri požiari v osade: Po zásahu kameňom skončil v nemocnici!

(Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

RUDŇANY – Chcel pomôcť s hasením ohňa v osade, skončil s rozbitou hlavou v nemocnici. To je prípad dobrovoľného hasiča, ktorému deti v obci Rudňany na Spiši hodili kameň do hlavy potom, ako si dal dole prilbu. Okamžite ho zaliala krv a musel vyhľadať lekárku pomoc.

K požiaru v osade Pätoraká v obci Rudňany prišiel na pomoc aj dobrovoľný hasič z Rudnian. “Počas požiaru sa mi zarosila prilba. Keď som si dal prilbu z hlavy dole, tak mi bol hodený kameň do hlavy. Zaliala ma krv,” opísal situáciu pre STVR. Ranu na hlave mu museli v nemocnici zašiť.

archívne video

Vo Veľkom Slavkove horia tri rodinné domy (Zdroj: TASR/Adriána Hudecová)

Nejde pritom o prvý prípad, kedy deti z tejto osady hádzali po ľuďoch kamene. Hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach Jozef Bálint potvrdil, že za posledný mesiac došlo v štyroch prípadoch výjazdov k hádzaniu kameňov a iných predmetov na zasahujúcich príslušníkov.

“Markušovskí policajti prijali oznámenie, ktoré v súčasnej dobe preverujú ako podozrenie zo spáchania priestupku proti občianskemu spolunažívaniu,” uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová.

Viac o téme: OsadaKameneHasičiRudňany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu