Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Pri pokuse prekročiť Lamanšský prieliv do Británie zahynulo osem migrantov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Skye McKee/MSF Via AP)

PARÍŽ - Pri pokuse prekročiť Lamanšský prieliv z Francúzska do Británie v nedeľu ráno zahynulo osem ľudí, keď sa preťažený nafukovací čln s 50 migrantmi na palube prevrátil krátko po nalodení. Pre agentúru AFP to uviedol nemenovaný zdroj z francúzskej polície.

K nehode došlo menej než dva týždne po tom, čo sa pri pobreží Francúzska potopil čln prevážajúci desiatky migrantov. Vtedy prišlo o život 12 ľudí vrátane šiestich detí a tehotnej ženy - najviac pri jednom takomto nešťastí od začiatku tohto roka.Francúzske námorné úrady v sobotu oznámili, že v priebehu 24 hodín zachránili 200 ľudí na palube štyroch rôznych plavidiel. Za ten deň zaznamenali 18 pokus o prekročenie Lamanšského prielivu.

Od januára prišlo v tejto oblasti o život už celkovo 45 ľudí, čo podľa OSN predstavuje najvyšší počet hlásených obetí od roku 2021. Lamanšský prieliv sa tento rok podarilo prekročiť viac než 21.000 ľuďom.Britský premiér Keir Starmer a francúzsky prezident Emmanuel Macron sa v lete zaviazali posilniť "spoluprácu" pri riešení nárastu počtu nelegálnych migrantov.

Viac o téme: MigrantiVeľká BritániaLamanšský prieliv
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu