Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Vandali v Nemecku! Krajinský snem pomaľovali islamistickými sloganmi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HANNOVER - Budovu krajinského snemu v nemeckom Hannoveri v spolkovom štáte Dolné Sasko v noci na sobotu poškodili vandali, ktorí na ňu namaľovali islamistické slogany a symboly islamistických teroristických organizácií. Informuje agentúra DPA.

Podľa vyhlásenia polície neznáme osoby namaľovali nápisy červenou farbou v noci medzi treťou a štvrtou hodinou. Úrady zaistili dôkazy a začali vyšetrovanie, pričom vlastné interné vyšetrovanie vykoná aj krajinský snem.

archívne video

Opití nemeckí turisti sa vykúpali vo fontáne v Plzni (Zdroj: Facebook/Městská policie Plzeň)

"Tento čin čo najdôraznejšie odsudzujem," uviedla predsedníčka dolnosaského krajinského snemu Hanna Naberová zo Sociálnodemokratickej strany (SPD). "Urobíme všetko, čo je v našich silách, aby sme zabezpečili, že páchatelia budú postavení pred súd," uviedla Naberová, ktorá dodala, že "dolnosaský krajinský snem sa zasadzuje za demokratickú diskusiu."

K incidentu došlo tesne pred začiatkom dňa otvorených dverí v budove krajinského snemu. Jeho vedenie uviedlo, že napriek tejto nepríjemnosti sa podujatie uskutoční. "Tento incident nás neodradí," zdôraznila Naberová.

Viac o téme: NemeckoIslamVandal
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu