Streda18. september 2024, meniny má Eugénia, zajtra Konštantín

OHAVNÝ prípad: Ďalšie obvinenie manželky sériového vraha, pomáhala pri ÚNOSE a VRAŽDE mladých dievčat!

Sérový vrah Michel Fourniret (†79) a jeho manželka Monique Olivierová, ktorú vyšetrujú pre napomáhanie pri vražde mladej Francúzky z roku 1997.
Sérový vrah Michel Fourniret (†79) a jeho manželka Monique Olivierová, ktorú vyšetrujú pre napomáhanie pri vražde mladej Francúzky z roku 1997. (Zdroj: X/ Ricardo Robaina)

PARÍŽ – Sériový vrah z Francúzska sa podieľal v 90-tych rokoch minulého storočia na niekoľkých vraždách maloletých dievčat. Za tento čin sa dostal doživotný trest. Jeho družka v tom podľa najnovších informácií mala byť tiež zapletená.

Michel Fourniret (†79) patril medzi najbrutálnejších sériových vrahov vo Francúzsku. Jeho cieľom boli mladé dievčatá. Za svoje ohavné činy dostal dokonca prezývku "Ogre of Ardenes" (Zlobor z Arden). Jeho manželka Monique Olivierová bola v utorok desiateho septembra obvinená z ďalšieho trestného činu, ktorý sa odohral ešte v roku 1997. CBS News informuje, že mala stáť za zmiznutím dospievajúcej Francúzky Cecile Vallinovej (†17). 

Vražda Vallinovej

"Olivierovú sme vzali formálne do väzby za únos a nezákonné zadržiavanie Cecile Vallinovej. V súčasnej dobe ju vypočúva špeciálna jednotka pre odložené prípady," uviedla parížska prokuratúra. Vallinová sa mala naposledy ukázať na verejnosti dňa ôsmeho júna 1997 okolo 18:00 miestneho času. Kráčala po vidieckej ceste vedúcej zo Saint-Jean-de-Maurienne, malého juhofrancúzskeho mesta kúsok od talianskych hraníc.

Vyšetrovanie začalo po tom, ako sa počas pátrania nenašli po mladej Cecile žiadne stopy. Dokonca neexistovalo ani žiadne podozrenie, že by z domu utiekla. Rodičia teda nahlásili, že ich dcéra je nezvestná. 

Obahjovala manžela 

Vyšetrovanie prípadu bolo obnovené po vyhláseniach Olivierovej z decembra minulého roku, keď vypovedala pred súdom a snažila sa poprieť svoj podiel na únose a vražde Vallinovej. Spočiatku sa predpokladalo, že za únos bol zodpovedný Fourniret. Olivierová vypovedala, že jej manžel mal "v jednom z rodinných domov v Sart-Custinne zavraždiť mladú opatrovateľku okolo júna 1997". "Uškrtil ju holými rukami," zneli jej slová pred belgickým súdom. Meno Vallinová však nepadlo. 

"V Savojsku sme ale nikdy neboli," povedala Olivierová s tým, že chcela vyvrátiť svoju prítomnosť s manželom v Saint-Jean-de-Maurienne, kde sa odohrala vražda Cecile Vallinovej. 

Návnada pred vraždami 

Olivierovú napokon vyšetrovatelia umiestnili do väzby. Bolo voči nej vynesené ďalšie obvinenie za spoluúčasť na vražde. V predchádzajúcom prípade to boli dokonca štyri vraždy a znásilnenie, ktoré spáchal jej druh. Prvýkrát bola odsúdená na doživotie v roku 2008. Minulý rok dostala druhý trest za "úlohu návnady" v manželovej vražde britskej študentky Joanny Parrishovej, francúzskej tínedžerky Marie-Angele Domeceovej a Estelle Mouzinovej (†9).

Pár 16 rokov spolupracoval na únosoch a vraždách dievčat a mladých žien. Obete mal manžel Michel zastreliť, uškrtiť alebo dobodať na smrť. Väčšina trestných činov bola spáchaná v regióne Ardeny na severe Francúzska alebo v Belgicku. 

Zoznámili sa cez inzerát, ktorý Fourniret uverejnil z väzenia, keď si odpykával trest za znásilnenie. Nakoniec ich zadržali v roku 2003, keď sa 13-ročnému dievčaťu podarilo utiecť. Fourniret dostal v roku 2008 doživotný trest bez možnosti podmienečného prepustenia za sedem znásilnení a vrážd. Zomrel vo väzení v roku 2021.

Viac o téme: VraždaManželia1997Obvinenie FrancúzskoParížKrimiMichel FourniretMonique Olivierováúns
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu