Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Pri izraelských útokoch na Predjordánsko zahynulo podľa zdravotníkov päť ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Majdi Mohammed)

RAMALLÁH - Pri izraelských útokoch na okupovanom Západnom brehu Jordánu prišli v stredu o život piati Palestínčania, uviedol v utorok Palestínsky Červený polmesiac. Izraelská armáda tvrdí, že zasiahla "teroristickú bunku", píše agentúra AFP.

Päť ľudí zahynulo "v dôsledku izraelských útokov zo vzduchu na skupinu obyvateľov v Túbáse," povedal hovorca palestínskej organizácie Červeného polmesiaca pre agentúru AFP a dodal, že telá obetí previezli do nemocnice v Túbáse, ktorú v tomto palestínskom meste prevádzkujú s podporou Turecka. Podľa Červeného polmesiaca došlo k paľbe z dronov v blízkosti mešity v Túbáse na svitaní.

archívne video

Upálenie jordánskeho pilota

Izraelská armáda v stredu uviedla, že jej zložky "momentálne uskutočňujú protiterostické akcie v okolí miest Túbás a Tammún" a že jedno z jej lietadiel zasiahlo "ozbrojenú teroristickú bunku" počas operácie v provincii Túbás na severe Predjordánska. Počet obetí nespresnili. Izrael koncom augusta spustil rozsiahlu ofenzívu na severe Západného brehu vrátane oblasti okolo mesta Túbás.

Tri cielené útoky

Palestínske zdravotnícke zdroje minulý týždeň informovali, že pri izraelskom leteckom útoku na automobil v meste Túbás zahynuli piati ľudia. Podľa izraelskej arámdy išlo o "tri cielené útoky na ozbrojených teroristov" a medzi obeťami bol aj "významný terorista Zakarijá Muhammad Zubajdí z oblasti Džanínu" v Predjordánsku.

Viac o téme: Obeteútok IzraelPredjordánskoPalestínčania
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu