Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Neviem, či som urazený: Trump stratil reč! Zostal ohromený po Putinovom vyhlásení

Exprezident USA Donald Trump
Exprezident USA Donald Trump (Zdroj: TASR/AP/Mark Peterson)

WASHINGTON - Skutočnosť, že Donald Trump hľadá slová, je skôr výnimkou ako pravidlom. Po vystúpení ruského prezidenta Vladimira Putina však exprezident akoby onemel. "Neviem, či som urazený," povedal Trump.

Donald Trump a Kamala Harrisová majú momentálne len jeden veľký cieľ. Chcú vyhrať voľby v USA a presťahovať sa do Bieleho domu. Voľby sa uskutočnia 5. novembra 2024. 11. septembra sa Donald Trump a Kamala Harrisová prvýkrát stretnú v televíznom dueli.

archívne video

Bývalý americký prezident Donald Trump si bol zahrať svoj obľúbený golf (Zdroj: Profimedia)

Jednou osobou, ktorej podporou si bol Donald Trump pravdepodobne istý, je Vladimir Putin. Trump napokon vždy v minulosti zdôrazňoval, aké dobré sú jeho vzťahy s ruským prezidentom a že vojna na Ukrajine by sa s ním ako prezidentom USA nikdy nestala. Ale Vladimíir Putin  teraz verejne potupil republikána. Pretože počas Východného ekonomického fóra vo Vladivostoku šéf Kremľa nečakane podporil Trumpovu rivalku Kamalu Harrisovú.

Putin vo Vladivostocku povedal, že americká politička má taký výrazný a „nákazlivý smiech“, ktorý ukázal, že všetko je pre ňu dobré. Vždy hovoril, že uprednostňuje amerického prezidenta Joea Bidena. Vladimir Putin pochválil Bidena za to, že je predvídateľnejší ako jeho predchodca Donald Trump. Keďže Biden odstúpil z predvolebnej kampane a teraz vedie kampaň za Harrisovú, „podporíme ju aj my“. Ako vážne možno brať toto vyhlásenie a údajnú podporu šéfa Kremľa Harrisovej, zostáva Putinovým tajomstvom.

Trump po vystúpení Putina onemel

U Donalda Trumpa však vystúpenie Vladimira Putina vyvolalo ohromenie. Keď republikán vo štvrtok v Economic Club of New York hovoril o komentároch šéfa Kremľa, ťažko hľadal slová a prejavil zmiešané pocity.

„Putin sa dnes priznal a podporil Kamalu. A nevedel som, či mu mám zavolať a povedať: 'Ďakujem, veľmi si to vážim'. Ale podporil Kamalu. Neviem, neviem presne, čo mám na to povedať. Neviem, či sa mám cítiť urazený, alebo či mi urobil láskavosť,“ povedal Donald Trump.

Trumpa zosmiešnili v ruskej štátnej televízii

Ako je vidieť v úryvku, ktorý na X (predtým Twitter) zdieľala zakladateľka "Russian Media Monitor" Julia Davis, moderátor talkshow Vladimír Solovjov sa najprv rozohnil nad obvineniami z USA o údajnom ovplyvňovaní volieb. Povedal: "V USA si myslia, že sa zaujímame o voľby. Idioti, my sa zaujímame o vašu občiansku vojnu! Nech sa vy, politické svine, navzájom zabíjate. Ste takí úbohí a smiešni." Dodal, že bol "smutný" z Trumpovej reakcie po tom, čo Putin otvorene podporil Harrisovú. Hosť talkshow Margarita Simonjanová sa následne opýtala: "Bol (Trump, poznámka redakcie) urazený?" S pohľadom na republikána šéfka ruského propagandistického kanála RT dodala: "Oh, zlatíčko!"

Viac o téme: Donald TrumpVladimir PutinKamala HarrisováPrezidentské voľby USA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu