Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

Škandál na stretnutí s občanmi: Nahé ženy prerušili reč ministra! Ten sa s nimi dal do reči

Ministrovu reč prerušili nahé ženy. Zobraziť galériu (2)
Ministrovu reč prerušili nahé ženy. (Zdroj: X/ Bundesministerium der Finanzen)

BERLÍN - Nemecký minister financií Christian Lindner (45) pozval v nedeľu ľudí na občiansky dialóg na ministerstve financií v Berlíne. Zrazu do akcie vtrhli polonahé ženy. Najmenej dve ženy sa odhalili pred ministrom financií a nahlas kričali: „Ženy umierajú, pretože nerobíte svoju prácu."

Keď Lindner požiadal o konkrétne argumenty, jedna zo žien odpovedala: „Príliš málo financií na ochranu žien."

Po odvedení žien Lindner vysvetlil, že federálne ministerstvo financií nie je tým správnym miestom pre takéto požiadavky.

Škandál na stretnutí s
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: X/Bundesministerium der Finanzen)

Podstatné otázky, ako je financovanie domovov pre ženy a predchádzanie násiliu, by mali regulovať spolkové štáty a obce. Dnes je, žiaľ, bežné, že niektorí ľudia nehľadajú dialóg, ale skôr inscenujú „scény pre sociálne médiá“, povedal politik FDP.

Počas dialógu Lindner odpovedal na otázky o politike a plánoch ministerstva na témy ako klimatické zmeny, vojna na Ukrajine a inflácia, ako aj jeho vyhliadky na silnú budúcu ekonomiku.

Spočiatku nebolo jasné, kto za protestom stojí. Takéto nahé vystúpenia sú v skutočnosti známe z hnutia Femen, ale nič o nich neobjavilo na ich kanáloch sociálnych médií. Spolkové ministerstvo financií tiež nechcelo ukázať scénu: Kamera v priamom prenose sa okamžite odklonila a namiesto toho ukázala stropné osvetlenie. Oficiálny fotograf nezverejnil žiadne zábery nahého protestu.
 

Viac o téme: NemeckoNahotaMinister
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu