Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Mačetou ozbrojený muž sa na západe Nemecka vyhrážal policajtom, že ich zabije

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Matthias Schrader)

LINZ AM RHEIN - Mačetou ozbrojený muž v noci na dnes v meste Linz am Rhein na západe Nemecka hrozil policajtom, že ich zabije. Špeciálnym jednotkám sa ho podarilo spacifikovať a zadržať, nikto zo strážcov zákona nebol zranený. Vyšetrovatelia sú podľa agentúry DPA presvedčení o tom, že skutok muža s albánskym občianstvom bol islamisticky motivovaný.

Dvadsaťdeväťročný muž prišiel na policajnú stanicu okolo 2:40 a začal vyhrážať a vykrikovať "Allahu akbar" (arabsky boh je veľký). Policajtom sa ho podarilo uzavrieť v mieste, odkiaľ na nich nemohol útočiť a zároveň nemohol utiecť. Pokúsil sa síce násilím otvoriť dvere, čo sa mu ale nepodarilo.

archívne video

Muž pobodal v nemeckom Mannheime viacero ľudí (Zdroj: X / @DerWiderstand8)

Za použitia taseru potom muža spacifikovala privolaná zásahová jednotka. Albánec pritom utrpel ľahké zranenie.

Prvotné vyšetrovanie podľa prokuratúry v Koblenzi ukázalo na možnú radikálnu islamistickú motiváciu obvineného. V byte muža, ktorý žil v šesťtisícovom mete Linz am Rhein, sa našla na stene nakreslená vlajka teroristickej organizácie Islamský štát. Vyšetrovanie preto prezývala centrála pre boj proti terorizmu a extrémizmu v Porýní-Falci. Ďalšie informácie zatiaľ nie je podľa prokuratúry možné oznámiť.

Podobné útoky či pokusy o útoky sú teraz v Nemecku pod drobnohľadom kvôli niekoľkým krvavým trestným činom z poslednej doby. Vo štvrtok po policajtoch v centre Mníchova neďaleko izraelského generálneho konzulátu strieľal 18-ročný Rakúšan. Strážcovia zákona ho zastrelili. Polícia prípad vyšetruje ako pokus o spáchanie teroristického útoku, a to práve v súvislosti s izraelskou diplomatickou misiou.

Viac o téme: MačetaVyhrážanieNemeckoMuž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu