Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

Šokujúce odhalenie: Zelenskyj má tajný plán na ukončenie vojny! Poznať ho budú len tri osoby

Volodymyr Zelenskyj
Volodymyr Zelenskyj (Zdroj: TASR/Jacob King/Pool Photo via AP)

KYJEV - Ukrajina sa snaží získať od Spojených štátov nový obranný balíček, ktorý by jej pomohol zatlačiť Rusko k rokovaniam. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj o tom hovoril a uviedol, že plánuje predstaviť svoju víziu ďalšieho vývoja vojny prezidentovi Joeovi Bidenovi a tiež dvom možným kandidátom na prezidenta.

Zelenskyj už odhalil časť svojho plánu na ukončenie vojny s Ruskom. Prvýkrát o ňom hovoril na tlačovej konferencii na konci augusta, kde uviedol, že dôležitým bodom plánu je operácia v ruskej Kurskej oblasti. Tento víkend počas návštevy Talianska znovu hovoril o svojom pláne a prezradil, že ho chce prediskutovať nielen s Joeom Bidenom, ale aj s prezidentskými kandidátmi Kamalou Harrisovou a Donaldom Trumpom, píša La Stampa.

archívne video

Zelenskyj nalieha na USA, aby povolili útoky hlbšie do územia Ruska (Zdroj: Facebook/Volodymyr Zelenskyj)

Zelenskyj zároveň posunul termín, dokedy plán predstaví. Pôvodne hovoril o septembri, teraz však uviedol, že ho predloží do novembra. To naznačuje, že samotný plán, ktorý považuje za rozhodujúci, mohol prejsť úpravami.

„Chceme záruku. Nejde len o zbrane, ale aj o ďalšie globálne problémy,“ cituje Zelenského web Polastnews. „Hovoríme o konkrétnom obrannom balíčku. Ak ho dostaneme, bude to silný odstrašujúci prostriedok proti Rusku a umožní nám ukončiť vojnu diplomatickou cestou,“ dodal.

Prezident však neprezradil, čo presne by mal tento balíček obsahovať. Naznačil len, že súčasťou dohody by mala byť aj povojnová spolupráca s USA.

Otázkou zostáva, či západní lídri budú súhlasiť s takýmto balíčkom a kedy. Zelenskyj už niekoľko mesiacov žiada, aby západné krajiny umožnili Ukrajine používať ich zbrane dlhého doletu na útoky proti Rusku, ale zatiaľ bez úspechu.


 

Viac o téme: RuskoUkrajinaVolodymyr Zelenskyj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu