Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Blíži sa koniec vojny na Ukrajine? Zásadný obrat v Kremli! Putin je pripravený rokovať o mieri

Vladimir Putin počas plenárneho zasadnutia na rusko-africkom summite v Petrohrade
Vladimir Putin počas plenárneho zasadnutia na rusko-africkom summite v Petrohrade (Zdroj: SITA/AP/Donat Sorokin/TASS Host Photo Agency Pool Photo)

MOSKVA - Obrat v Kremli. Potom, čo Vladimir Putin po ofenzíve ukrajinských jednotiek pri Kursku odmietol akékoľvek mierové rokovania, náhle hovorí tajných rokovaniach s Ukrajinou. Je tým na obzore koniec vojny?

Vpádom Ukrajincov do ruskej oblasti Kursk začiatkom augusta sa karta v ukrajinskej vojne obrátila. Boje už neprebiehajú len na ukrajinskom území, ale vojaci Vladimira Putina musia brániť vlastnú krajinu na vlastnej pôde.

archívne video

Zelenskyj nalieha na USA, aby povolili útoky hlbšie do územia Ruska (Zdroj: Facebook/Volodymyr Zelenskyj)

Putin utrpel najväčšiu porážku od druhej svetovej vojny

Pre Rusko je to najväčšia porážka na domácej pôde od druhej svetovej vojny. Podľa Kyjeva v súčasnosti Ukrajina kontroluje okolo 1200 kilometrov štvorcových ruského územia. Vladimir Putin mohol byť patrične nahnevaný na úspech ukrajinských jednotiek, a preto spočiatku kategoricky odmietal akékoľvek budúce mierové rokovania.

Putin je údajne pripravený ukončiť vojnu na Ukrajine

Teraz však Vladimir Putin začína cúvať. Ako aktuálne informuje britský „The Sun“ , kremeľský líder nedávno vo svojom prejave na Východnom ekonomickom fóre vo Vladivostoku uviedol, že je definitívne pripravený na mierové rokovania. "Nikdy sme to neodmietli urobiť, ale nie na základe niekoľkých prchavých požiadaviek, ale na základe dokumentov dohodnutých a parafovaných v Istanbule," povedal.

Putin hovorí o tajných mierových rokovaniach

Ale o ktoré dokumenty sa opiera Vladimir Putin? Podľa „The Sun“ ide o predbežnú dohodu, ktorú Rusko a Ukrajina dosiahli v Istanbule krátko po začiatku vojny, ale ktorá nebola nikdy realizovaná. Podmienky v nich obsiahnuté neboli nikdy zverejnené. Putin tiež neuviedol žiadne podrobnosti z nedávnych tajných mierových rokovaní, ale smerom k Ukrajine povedal: "Ak chce Ukrajina pokračovať v rokovaniach, môžeme to urobiť."

Šéf Kremľa je presvedčený: Západ zabránil ukončeniu vojny na Ukrajine

Putin tiež počas svojho vystúpenia vo Vladivostocku označil aj vinníka za zlyhanie vtedajších rokovaní. Zatiaľ čo šéf ukrajinskej delegácie bol s dosiahnutými dohodami „vo všeobecnosti“ spokojný, Západ zabránil mieru. "Nenadobudol platnosť len preto, že dostali príkaz, aby to nerobili, pretože elity Spojených štátov, Európy, niektorých európskych krajín chceli dosiahnuť strategickú porážku Ruska."
 

Viac o téme: RuskoVladimir PutinUkrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu