Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

Letecké útoky izraelskej armády si vyžiadali najmenej 14 obetí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Baderkhan Ahmad, File)

DAMASK - Najmenej 14 ľudí zahynulo a ďalších 43 utrpelo zranenia počas útokov Izraela v noci na pondelok v stredosýrskej provincii Hamá, informovali sýrske štátne médiá. Informujeme podľa agentúr AFP, Reuters a SANA.

Aktualizované 9:30 Počet obetí pre sýrsku agentúru potvrdil zdravotnícky zdroj, ktorý dodal, že šesť zranených osôb je v kritickom stave.

Izrael údajne viacerými údermi zasiahol vojenské výskumné centrum na výrobu chemických zbraní neďaleko sýrskeho mesta Masjaf, napísala agentúra Reuters s odvolaním sa na "dva regionálne spravodajské zdroje". Podľa týchto zdrojov sa tam nachádzal tím iránskych vojenských expertov. Zásah vojenských objektov potvrdila aj sýrska agentúra SANA, ktorej zdroje z armádneho prostredia uviedli, že sýrskej protivzdušnej obrane sa podarilo zostreliť niekoľko izraelských rakiet. Sýrska agentúra taktiež informuje, že izraelské útoky poškodili cestnú infraštruktúru v okolí mesta a spôsobili aj dva požiare, s ktorými bojujú miestne hasičské zložky.

Jeden z útokov cielil na vojenské výskumné centrum v meste Masjaf

Útoky poškodili cestnú infraštruktúru v provincii Hamá a spôsobili požiare, s ktorými bojujú hasiči, napísala sýrska štátna tlačová agentúra SANA. Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) uviedlo, že jeden z útokov cielil na vojenské výskumné centrum v meste Masjaf. Dodalo, že útokom v oblasti čelili "iránske milície a experti na vývoj zbraní". Miestne médiá informovali aj o úderoch v okolí pobrežného mesta Tartús.

Izraelská armáda sa k útokom zatiaľ nevyjadrila. V uplynulých rokoch však vykonala stovky útokov na ciele vo vládou kontrolovaných oblastiach Sýrie. Tieto operácie, ktoré sú často zamerané proti sýrskym silám alebo Iránom podporovaným hnutiam, však Izrael komentuje iba zriedka, vysvetľuje AP.

Viac o téme: Obeteútok SýriaIzrael
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu