Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

Palestínčania dostanú pomoc za 4,5 milióna dolárov zo štátneho fondu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Majdi Mohammed)

DAUHA - Katarský Červený polmesiac a Agentúra OSN pre pomoc palestínskym utečencom (UNRWA) v nedeľu podpísali dohodu o poskytnutí 4,5 milióna dolárov z katarského štátneho rozvojového fondu na pomoc viac ako 4400 palestínskym vysídlencom na Západnom brehu Jordánu. Informujeme na základe správy agentúry Reuters.

"Finančná pomoc bude predstavovať životne dôležitú podporu pre tých vysídlencov, ktorí sa nemohli vrátiť do Pásma Gazy od začiatku izraelskej agresie v Gaze," uvádza sa vo vyhlásení katarskej štátnej tlačovej agentúry. "Tisícky palestínskych utečencov z Pásma Gazy zostávajú naďalej uviaznuté na Západnom brehu, uväznené v tejto krízovej situácii a odlúčené od svojich blízkych a živobytia," vyhlásil šéf UNRWA Philippe Lazzarini.

Ľudia sú odrezaní od základných potrieb

Od začiatku izraelskej blokády Pásma Gazy v roku 2007 je pohyb v oblasti značne obmedzený. Jednotlivci preto musia hľadať lekársku starostlivosť, vzdelanie či prácu na Západnom brehu Jordánu. Stupňujúce sa násilie však častokrát vedie k uzatvoreniu hraníc, v dôsledku čoho sú ľudia v núdzi odrezaní od základných služieb, pripomína Reuters.

Viac o téme: Finančná pomocŠtátny fondPalestína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu