Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Izrael začal operáciu na severe Predjordánska: Desať Palestínčanov prišlo o život

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Tsafrir Abayov)

TEL AVIV - Izraelské obranné sily (IDF) spustili operáciu v severnej časti okupovaného Západného brehu Jordánu, uviedol v stredu hovorca armády. Palestínske ministerstvo zdravotníctva hlási dvoch mŕtvych v meste Dženín. Informuje o tom agentúra AFP a DPA.

"Bezpečnostné sily spustili operáciu s cieľom prekaziť terorizmus v Dženíne a Túlkarime," uviedol hovorca IDF Avichay Adraee v spoločnom vyhlásení so spravodajskou službou Šin bet. Palestínske ministerstvo zdravotníctva uviedlo, že izraelské sily v Dženíne zabili dvoch mužov vo veku 25 a 39 rokov. Mestá Dženín a Túlkarim sa nachádzajú v severnej častí Západného brehu Jordánu. Pri izraelskom útoku na utečenecký tábor Núr Šams neďaleko Túlkarimu zahynulo v pondelok päť Palestínčanov.

Násilie na okupovanom Západnom brehu Jordánu sa zintenzívnilo po vypuknutí vojny medzi Izraelom a palestínskym hnutím Hamas vlani 7. októbra, pripomína AFP. Izraelské jednotky a osadníci podľa údajov AFP odvtedy zabili na Západnom brehu Jordánu viac než 640 Palestínčanov. O život prišlo aj najmenej 19 Izraelčanov, uvádzajú izraelské úrady.

Desať Palestínčanov prišlo o život počas útokov Izraela v Predjordánsku

Desať Palestínčanov prišlo o život počas Izraelských nájazdov a útokov vo viacerých mestách na okupovanom Západnom brehu Jordánu. Informuje agentúra AFP, ktorá sa odvolala na stredajšie vyjadrenia hovorcu organizácie Červený polmesiac. Dvaja Palestínčania prišli podľa hovorcu o život v meste Dženín, štyria ďalší v neďalekej dedine a štyria v utečeneckom tábore pri meste Túbás. Ďalších 15 osôb utrpelo zranenia. Izraelská armáda v stredu oznámila, že spustila operáciu s cieľom zmariť terorizmus v severnej časti Západného brehu Jordánu. Pri izraelskom útoku na utečenecký tábor Núr Šams neďaleko mesta Túlkarim zahynulo v pondelok päť Palestínčanov.

Viac o téme: IzraelOperáciaPalestínaPredjordánsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu