Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Traja mŕtvi pri streľbe na izraelsko-jordánskej hranici: Strelec bol údajne zneškodnený

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Ariel Schalit)

TEL AVIV - Traja ľudia dnes zomreli pri streleckom útoku na izraelsko-jordánskych hraniciach v blízkosti hraničného priechodu Allenbyho most, uvádzajú izraelské záchranné zložky. Izraelská armáda citovaná agentúrou Reuters informovala, že zahynuli izraelskí civilisti. Strelec bol údajne zneškodnený.

Podľa vyhlásenia izraelskej záchrannej služby podľahli traja muži vo veku okolo 50 rokov následkom zranení, keď boli postrelení na jednom z priechodov medzi Jordánskym údolím na okupovanom Západnom brehu Jordánu a Jordánskom, uvádza agentúra AFP.

archívne video

Pod mestom Khan Yunis jednotky IDF odhalili podzemný tunel, ktorý potvrdil, že zadržiavali izraelských rukojemníkov. (Zdroj: Twitter/Israel Defense Forces)

Podľa izraelskej armády útočník prišiel k Allenbyho mostu z Jordánska v nákladnom aute, vystúpil a začal paľbu. "Terorista bol bezpečnostnými silami eliminovaný, traja izraelskí civilisti boli v dôsledku útoku vyhlásení za mŕtvych," uviedla izraelská armáda.

Hraničný priechod uzavreli

Jordánsko v reakcii na incident hraničný priechod Allenbyho most (v Jordánsku známom ako Most kráľa Husajna) uzavrelo a streľbu bude vyšetrovať, povedal agentúre Reuters jordánsky predstaviteľ. Streľba sa odohrala v zóne na prepravu tovaru pod izraelskou kontrolou, kde kamióny vykladajú svoj náklad dovezený z Jordánska. Hraničný priechod využívajú Palestínčania, Izraelčania aj zahraniční turisti, píše agentúra AP.

Na Izraelom okupovanom Západnom brehu Jordánu došlo k prudkému nárastu násilia po vlaňajšom 7. októbri, keď palestínske teroristické hnutie Hamas podniklo rozsiahly útok na juhu Izraela, na ktorý izraelská armáda odpovedala vojenskými akciami v Pásme Gazy.

Viac o téme: ObeteBojeJordánskoIzrael
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu