Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Streľba na diaľnici v Kentucky: Sedem zranených, pátranie po ozbrojenom podozrivom pokračuje

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Leonard Ortiz/The Orange County Register via AP)

WASHINGTON - Útočník v sobotu večer spustil paľbu na vozidlá idúce po diaľnici v americkom štáte Kentucky a postrelil najmenej štyri osoby. Podozrivý je momentálne na úteku a bezpečnostné zložky po ňom intenzívne pátrajú. Informuje o tom agentúra AP.

K streľbe došlo pred 18.00 h miestneho času na medzištátnej diaľnici 75, približne deväť kilometrov severne od mesta London, kde "boli postrelení štyria až šiesti ľudia", uviedol hovorca štátnej polície v Kentucky. Streľba údajne vychádzala z lesnatej oblasti alebo nadjazdu, doplnila agentúra Reuters.

archívne video

Miesto činu streľby v Záhorskej Bystrici (Zdroj: Topky/ Ramon Leško)

Starosta mesta Randall Weddle objasnil, že sedem ľudí utrpelo zranenia, no nie všetci z nich v dôsledku streľby. Niektorí sa podľa neho zranili pri dopravnej nehode. Nateraz nie sú známe žiadne obete na životoch.

V súvislosti so streľbou bol po troch hodinách identifikovaný 32-ročný muž bielej pleti Joseph A. Couch. Úrady ho považujú za ozbrojeného a nebezpečného a naďalej po ňom pátrajú. Momentálne prečesávajú terén v blízkosti lesa. Ľudí vyzvali, aby sa k nemu nepribližovali a akékoľvek informácie o jeho polohe hlásili na linke 911. Úsek diaľnice 75 pre vzniknutú situáciu nakrátko uzavreli v oboch smeroch.

Viac o téme: DiaľnicaStrľbaUSAKentucky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu