Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Teroristické hrozby voči pápežovi Františkovi: Indonézska polícia zatkla podozrivých

(Zdroj: SITA/AP Photo/Alessandra Tarantino)

JAKARTA - Indonézska polícia v piatok uviedla, že zadržala sedem ľudí v súvislosti s teroristickými hrozbami voči pápežovi Františkovi na internete počas jeho tohtotýždňovej návštevy krajiny. Informuje o tom agentúra AFP.

Podozriví boli zadržaní v mestách v okolí Jakarty a v provinciách Západná Sumatra a Bangka-Belitung, povedal hovorca indonézskej elitnej protiteroristickej jednotky Densus 88. Išlo o zverejnenie príspevkov na sociálnych sieťach, v ktorých sa vyhrážali bombovými útokmi na verejných stretnutiach pápeža v Jakarte. Totožnosť či vierovyznanie podozrivých úrady nezverejnili, Indonézia však dlhodobo bojuje s islamistickými militantmi.

František (87) pricestoval do Indonézie v utorok. V rámci programu navštívil najväčšiu mešitu v juhovýchodnej Ázii, katedrálu v Jakarte, prezidentský palác i národný futbalový štadión, priblížila AFP. Návštevu sprevádzali zvýšené bezpečnostné opatrenia. Pápež z Indonézie odcestoval do Papuy-Novej Guiney. V rámci svojej 12-dňovej cesty zavíta aj do Východného Timoru a Singapuru. Do Vatikánu sa má vrátiť 13. septembra.

Viac o téme: Polícia IndonéziaPáepž František
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu