Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Prokurátorku z Banskej Bystrice napadol neznámy muž: Chytil ju za ústa, nožom sa vyhrážal zabitím!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA/SLIAČ - Polícia intenzívne pátra po neznámom mužovi, ktorý v nedeľu pri raňajšom behu chytil prokurátorku Krajskej prokuratúry Banská Bystrica odzadu za ústa a nožom sa jej vyhrážal, že ju zabije. Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka o tom informoval na sociálnej sieti.

archívne video

Agresívny muž (39) sa vyhrážal žene: Policajtom na bábike ukazoval, ako ich poreže (Zdroj: Polícia ČR)

"Páchateľ z miesta ušiel len vďaka duchaprítomnosti prokurátorky. Policajt začal trestné stíhanie pre prečin nebezpečného vyhrážania a po páchateľovi sa intenzívne pátra," priblížil generálny prokurátor. Útok označil za hanebný.

 

HANEBNÝ ÚTOK VS. ROZVAHA PROKURÁTORKY Dnes sa v Sliači pri raňajšom behu stala predmetom hrubého útoku naša kolegyňa -...

Posted by Maroš Žilinka - generálny prokurátor SR on Sunday, September 15, 2024

"Odsudzujem akékoľvek prejavy násilia. Zvlášť, ak útok smeruje voči žene a navyše voči kolegyni," podotkol s tým, že orgány činné v trestnom konaní urobia maximum pre to, aby prípad vyšetrili.

Útok na prokurátorku odsúdilo aj Ministerstvo spravodlivosti SR. Takéto konanie považuje za absolútne neprijateľné. "Skutok musí byť čím skôr vyšetrený a páchateľ exemplárne potrestaný, tak ako aj páchatelia výhražných emailov a telefonátov," uviedol minister spravodlivosti Boris Susko (Smer-SD) na sociálnej sieti.

Viac o téme: PolíciaMaroš ŽilinkaVyhrážanieProkurátorka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu