Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Problémy kandidáta na viceprezidenta: VIDEO Harrisovej štáb havaroval na diaľnici! Nutný bol aj prevoz do nemocnice

Demokratická kandidátka na prezidentku Kamala Harrisová a jej možný viceprezident Tim Walz, ktorého kolóna havarovala pred mítingom v Milwaukee Zobraziť galériu (2)
Demokratická kandidátka na prezidentku Kamala Harrisová a jej možný viceprezident Tim Walz, ktorého kolóna havarovala pred mítingom v Milwaukee (Zdroj: Instagram/timwalz, Facebook/LeSean McGuay)

MILWAUKEE – Prezidentská kampaň v USA vrcholí každým dňom. Kandidáti sa snažia presvedčiť voličov ešte poslednými sľubmi, aby v novembri dali svoj hlas práve im. Mítingy sa konajú po celej krajine s čím je spojená aj logistika premiestňovanie. V Milwaukee vo Wisconsine sa musel štáb Kamaly Harrisovej vysporiadať aj s dopravnou nehodou.

Kolóna vozidiel demokratického kandidáta na viceprezidenta Tima Walza sa stala v pondelok druhého septembra popoludní miestneho času v štáte Wisconsin účastníkom dopravnej nehody. USA Today uvádza, že pri Milwaukee na diaľnici Interstate 43 v smere na podujatie Henry Maier Festival Park došlo okolo 13:00 CET  k zrážke troch vozidiel štábu Tima Walza. 

Reťazová nehoda

Podľa výpovedí očitých svedkov jedna z dodávok s novinármi narazila do zadnej časti pred ním idúceho vozidla a následne do toho istého vozidla narazilo ďalšie auto z kolóny. Zranilo sa niiekoľko novinárov a reportérov. Informujú o tom Wiadomosći.

Dodávky v zadnej časti kolóny približne s 20 zamestnancami museli následne uvoľniť cestu záchranárom, ktorí boli privolaní na miesto nehody. Jeden zamestnanec kampane utrpel menšie poranenie ruky a po prvotnom ošetrení ho previezli do nemocnice Froedtert. Incident vyšetruje kancelária šerifa z Milwaukee. 

Walz je v poriadku 

Podľa dostupných informácií vozidlo s kandidátom na viceprezidenta Timom Walzom nebolo totuo nehodou ovplyvnené. Walz smeroval za členmi odborov na Laborfest, čo je udalosť, ktorú každoročne organizuje Rada práce v Milwaukee.

Svoj prejav začal tým, že sa vyjadrilk nehode a poďakoval sa americkej tajnej službe a záchranným zložkám za ich rýchlu reakciu. "S úľavou môžem povedať, že s niekoľkými menšími zraneniami budú všetci v poriadku," povedal Walz. 

Diaľnica nebola uzavretá

Podrobnosti o havárii sú v doterajšom priebehu nejasné. Novinári na mieste činu však poznamenali, že po diaľnici v tom čase jazdili iné autá, čo bolo nezvyčajné, pretože inej premávke je zvyčajne zamedzený prístup na cesty popri kolónach áut.

V písomnom vyhlásení pre Milwaukee Journal Sentinel Joseph Biesk, hovorca americkej tajnej služby Chicago Field Office, uviedol, že "úplné uzavretie medzištátnych ciest je zvyčajne vyhradené len pre prezidenta Spojených štátov alebo iných chránených osôb v závislosti od poľahčujúcich okolností". 

Okrem toho poznamenal, že tajná služba sa rozhodla neuzavrieť hlavný diaľničný úsek z dôvodu pravidelných kolón a očakávanej hustote premávky počas mítingu. 
 

Viac o téme: Dopravná nehodaUSAWisconsinMilwaukeeTim WalzKandidát na viceprezidenta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu